Publicitat
Política · 24 de Desembre de 2008. 09:10h.

Tots volen La Vanguardia en català

Personalitats del món de la cultura, l'esport i la política s'apunten a la causa de facebook

Tots volen La Vanguardia en català

Personalitats adherides

La iniciativa a Facebook per a demanar La Vanguardia en català ja compta amb més de 5.300 adhesions, entre les quals es troben diferents personalitats del món de la política, la cultura o l'esport de Catalunya, així com diverses associacions. El president del Parlament, Ernest Benach, ha estat una de les persones que ja ha donat el seu suport a la causa.

Diferents membres del Govern d'Entesa també aposten per La Vanguardia en català. Entre aquests es troben el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre Lluís Salvadó, el Secretari d'Industria i Empresa Antoni Soy o el secretari de la Comissió d'Immigració del Parlament Oriol Amorós.

També s'hi ha adherit el president de CiU, Artur Mas, i el número 2 de CDC, Felip Puig, que ha aportat per a la causa el seu germà Oriol Puig Godes. Diferents diputats de la federació nacionalista han seguit l'exemple i s'hi han apuntat, com ara Joana Ortega, Carles Sala, Josep Maldonado o Titón Laïlla. A aquests s'hi han sumat Àngel Colom, els consellers nacionals Ramon Serinyà i Víctor Terradellas, així com Francina Vila, de la JNC.

El PSC, per la seva banda, aporta a la diputada en el Congrés, Lourdes Muñoz. Esquerra està representada per les diputades Patrícia Gomà i Marina Llansana; el diputat i expresident de les JERC Pere Aragonès; el diputat crític Uriel Bertran així com Elisenda Paluzie o el regidor i líder dels republicans a Barcelona, Jordi Portabella. També hi és present el cap de gabinet de Joan Puigcercós, Joan Puig. ICV està representada per la seva portaveu, Dolors Camats i l'eurodiputat Raül Romeva. El polític basc, Gorka Knörr, també s'hi ha adherit.

En el món de l'esport destaca el suport a la causa del futbolista de l'Arsenal i la selecció espanyola, Cesc Fàbregas. També vol llegir el diari de Godó en català l'entrenador de bàsquet, Manel Comas. El president d'Òmnium Cultural Jordi Porta, l'actor Biel Duran, el catedràtic Enric Canela o l'escriptor Jordi Graupera són d'altres personalitats adherides. També els periodistes Saül Gordillo i Marta Llohis.

Pel que fa a associacions o agrupacions polítiques, en el llistat de membres que donen suport a La Vanguardia en català apareixen la Plataforma pel Dret a Decidir, la Plataforma per la Llengua, la JNC de Vic, Canal Català Berga, Associació Els Verds, CiU a La Palma, Esquerra a Gràcia, Esquerra a Sant Andreu i Omnium Cultural d'Osona.

Publicitat
Publicitat

179 Comentaris

Publicitat
#179 luis, bcn, 25/02/2011 - 16:44

No tinc clar si seguiré amb la versió castellana o amb la nova edició en català. Però està bé tenir les dues opcions per escollir.

#178 Sibila, Girona, 29/12/2008 - 11:33

Fa mes de vint anys que estic subscrita a "La Vanguardia", el dia que surti en català em donare de baixa.

#177 Pere, Cerdanyola, 28/12/2008 - 16:37

Juan, hi ha un fet indiscutible, el Periódico s'editava només en castellà, i ja ho veus, avui dia ho fa en català també. Els fets indiscutibles deixen de ser-ho quan la realitat evoluciona.

#176 pixamandurries, figueres, 28/12/2008 - 15:53

el ximple de vic pateix per l´atur. suposo que deus estar d´acord en deixar de subvencionar, vosaltres ho anomeneu solidaritat, extremadura, o no? per tu tot queda a casa, oi?

#175 gata maula, bcn, 28/12/2008 - 15:50

pepito(barcelona)25/12/2008 00:29
la solució és molt fàcil.que tots els castellans posin calerons (sense subvencions) i feu una escola en castellà.Vist el vostre nivell, segur que tindreu eminències a dojo!