Publicitat
Política · 29 d'Octubre de 2020. 21:20h.

"Tracte de favor" a una empresa d'Igualada

La Guàrdia Civil investiga un contracte fraccionat de més de 600.000 euros

"Tracte de favor" a una empresa d'Igualada

L’interlouctòria judicial del jutge Aguirre investiga "les irregularitats en les adjudicacions a EVENTS", una empresa d'Igualada els màxims responsables de la qual són Toni Fusté Piñol i Roc Aguilera Vaques. La Guàrdia Civil apunta que Ignasi Genovés hauria estat "l'intermediari".

"Les irregularitats en les adjudicacions a EVENTS es fan extensives a altres òrgans de l'administració. Així, per exemple, Roc AGUILERA volia parlar amb Carles Fabró, cap de gabinet de relacions externes i protocol, perquè l'objectiu és que ho facin ells (EVENTS) i s'havien detectat diferències en els pressupostos presentats", diu l’interlocutòria.

"Igualment, quan Elisabet MORAGAS, del DIPLOCAT, li va comentar a Roc AGUILERA en relació a unes jornades de diplomàcia en què participarien Pere ARAGONÈS i Albert CASTELLANoS que ells han de demanar tres pressupostos, però deixant entreveure que era pura formalitat i preguntant-li a Roc AGUILERA si sap el que vol dir. El vistiplau d'aquest pagament el faria Laura FORASTER", afegeix.

"DIPLOCAT és un consorci públic-privat en el qual l'administració catalana participa al 50%, però, durant la investigació que es va seguir en el Jutjat d'Instrucció nº 13 de Barcelona, es va acreditar que certes partides del DIPLOCAT vinculades al referèndum havien estat sufragades en més d'un 90% amb diners públics. Elisabet MORAGAS ho va explicar perfectament en afirmar que a ells se'ls considera Generalitat, que els seus pressupostos són cent per cent Generalitat", indica.

"A través de Toni FUSTÉ s'ha sabut que EVENTS serà amb gairebé tota seguretat beneficiària d'un contracte de 618.300 euros que es fraccionarà entre Ferrocarrils de la Generalitat (585.900
euros) i VALLTER 2000 (32.400 euros). Aquest fraccionament de les licitacions sembla que és la norma amb INICIATIVES EVENTS doncs també l'Agència Catalana de l'Aigua li adjudica serveis d'aquesta manera, serveis que ascendirien a 56.000 euros i que es fraccionarían entre empreses facilitades per Toni FUSTÉ".

"El tracte de favor a EVENTS es va evidenciar en les converses relacionades amb els actes de la Diada. Aquest encàrrec el va realitzar Ignasi GENOVÉS actuant d'intermediari Xavier VENDRELL de cara a la participació dels polítics condemnats. Roc AGUILERA va mostrar preocupació pels impediments de Paulí SUBIRÀ ja que EVENTS està pagant coses i agafant gent i TV3 no hi participa. Ignasi GENOVÉS el va tranquil·litzar dient que a veure què diu Vicent SANCHÍS", conclou.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Cabirol, Tona, 30/10/2020 - 11:59

Lo del 3 % es endémico. Si no se acaba con los tratos de favor y corrupción institucional vamos a una situación de una sociedad mafiosa.

#3 Benet S., Barcelona, 30/10/2020 - 08:08

Posar mà a la caixa, gratificar amb diner public a amics i familiars, colocar els parents sense feina, muntar xiringuitos per desviar diners amb finalitats ocultes, i repartir comissions de les obres publiques, tot això es lo que anomenen "procés", es a dir corrupció total. Els pobres votants del ramat pensaven que els seus pastors eren sants...

#2 Lepero, Barcelona, 29/10/2020 - 22:51

Siempre lo mismo, siempre lo mismo.

#1 pepe, andorra, 29/10/2020 - 22:19

pues como tengan q investigar a todas las administraciones q fraccionan contratos para saltarse la ley y los metan en la carcel, tendran q usar los campos de futbol, pq lo hacen todas, repito, todas las administraciones y entes de derecho publico. Pero esto iba bien ahora para no hablar de la brutal subida de impuestos a la clase media, una vez mas

#1.1 David, FOLGUEROLES, 01/11/2020 - 12:09

Tienes tú un nombre muy castellano para ser independentista, ¿no? Aunque no me extraña, sois los peores, los apellidos castellanos.