Publicitat
Política · 23 de Març de 2016. 14:18h.

"Tragèdies com la de Germanwings ens fa sortir el millor que té un país"

Puigdemont destaca que “la bondat humana s’imposa a la maldat i a la catàstrofe”

"Tragèdies com la de Germanwings ens fa sortir el millor que té un país"

Puigdemont, durant l'homentage

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha homenatjat les víctimes de l’accident de l’avió de Germanwings, que fa un any es va estavellar als Alps francesos, ocasionant la mort de 150 persones. El cap de l’Executiu ha tingut un record sentit per aquestes víctimes i els seus familiars, però també pels professionals i voluntaris que van ajudar en la gestió de la tragèdia.

Per això, ha posat en relleu que, malgrat “la tristesa que ens acompanyarà sempre” per aquest sinistre, també ens permet “el reconeixement que en les pitjors hores d’una societat, en les pitjors tragèdies, surt el millor que té un país”.
 
“Ho vam veure de manera orgullosa en la catàstrofe de fa un any, ho hem vist aquests dies tristament amb l’accident de Freginals, i ho estem veient aquestes hores com a  conseqüència dels terribles atemptats de Brussel·les”, ha continuat el president, i ha afegit “la bondat humana s’imposa a la maldat i a la catàstrofe, i tots traiem, professionals, voluntaris, gent corrent, el millor que tenim per acompanyar-vos en el dolor i fer-vos més suportable la tragèdia”.
 
En el decurs de la seva intervenció, el president ha fet seva també la reivindicació de la presidenta de l’Associació d’afectats del vol GWI 9525 als Alps, Sílvia Chaves,  per millorar les mesures de seguretat en els vols. Per això, Puigdemont ha reclamat  “un seguit de canvis legislatius, allà on toca fer-los, perquè les circumstàncies en què s’ha produït aquest accident no es puguin tornar a repetir mai més i no haguem de lamentar que no hem fet  prou per evitar una tragèdia”.
 
El cap de l’Executiu ha finalitzat les seves paraules agraint aquest homenatge que “és una acte de memòria, cert, és un acte de passat, però és també un acte de generositat cap al futur”.
 

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Cata.....quéééé??????, Montcada i Reixac, 24/03/2016 - 14:34

Politica oportunista Puigdemont.Tienes el Today,con la "jefa" de "jefa".¿cuanta subvención le vas a dar al Today?.

#4 Carlos Gomez, Bcn, 23/03/2016 - 19:38

I despres critiquen al pobre Albert Batalla que nomes era alacalde d´una ciutat de 100.000 habitants.

#3 Ramón Berenguer, La Floresta, 23/03/2016 - 16:22

Este igual que la Forcadell, el país siempre por delante, solo le ha faltado poner una corona de flores con la estelada. Ser respetuoso con las víctimas no entiende de países ni de fronteras, se muestra con el sentimiento, no con una bandera.

#3.1 Pere Prats, Sants, 23/03/2016 - 18:24

Juasss, juasss juass, un altre que viu a Matrix, si,si, el dia que tots deixin de fer teatre i es preocupin realment per les persones llavors en parlem.

#2 Carlos Gomez, Bcn, 23/03/2016 - 15:31

"el reconocimiento de que en las peores horas de una sociedad, en las peores tragedias, sale lo mejor que tiene un país".
Algu li hauria de dir a aquest speaker profesional que els paissos no tenen sentiments, en tot cas els tenen les persones.
Mai pot deixar de banda el cacao maravillao.
Es carreg

#1 Ciudadano X, Barçalunya Qatar Foundation, 23/03/2016 - 14:49

Como Jesulín, que "tó é como un toro", cualquier excusa vale para hablar de lo mismo