Política · 18 de Setembre de 2008. 15:47h.

Trallero qüestiona "la fascinació" pels bascos

"Molta germanor, però a l'hora de la veritat sempre ens han deixat amb el cul a l'aire"

Trallero qüestiona "la fascinació" pels bascos

Ibarretxe, amb Mas, en una imatge d'arxiu

El periodista i escriptor Manuel Trallero ha manifestat en el seu bloc que "una de les principals —i a la meva manera de veure incomprensibles— característiques del nacionalisme català és la fascinació, tenyida d'enveja —tot cal dir-ho— que sentim a Catalunya pel basc. Arriba a extrems veritablement surrealistes".

"La nit electoral del primer Tripartit, a l'hotel habilitat per Esquerra per a celebrar el seu triomf, els simpatitzants del partit, davant els bons resultats i plens d'entusiasme, no cridaven “independència, independència”, que en bona lògica és el que ha de cridar qualsevol independentista català. No senyor, corejaven “independentzia, independentzia”… és a dir independència en euskera. És una escena que no oblidaré mai".

"Els polítics bascos sempre que han pogut, i han pogut gairebé sempre, ens han donat als catalans per salvis la part. Molt menjar, molta germanor però a l'hora de la veritat sempre han pactat amb Madrid i ens han deixat amb el cul a l'aire. Quan el lehendakari està disposat a dur a Espanya als tribunals internacionals, pels a la mar i a pactar amb el govern espanyol, perquè, segons sembla, amb les coses per a menjar no es juga".

"Ara el PNB, i el BNG, han mostrat la seva disposició a donar suport els pressupostos del senyor Zapatero, en canvi de contrapartides, igual que a la subhasta del peix. Als catalans, que la seva exigència en forma de fanal de pòquer enunciat pel Molt Honorable Montilla consistia en no votar-los si no s'aconseguia un bon finançament per a Catalunya, l'estratègia se'ls ha anat riu avall".

"Un pot entendre que als catalans no ens puguin veure els de la meseta recalcitrants, però que no ens tirin ni una mà els nacionalistes d'Euskadi i Galícia és com per a començar a fer-se algunes preguntes. I, sobretot, per a trobar algunes respostes contundents", conclou.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 ton, sallent, 19/09/2008 - 14:37

Trallero, jo discrepo molt de bastants articles que he llegit, escrits per tu. Peró per favor, torna, encara que sigui com els torrons per Nadal

#20 Núria, Reus, 19/09/2008 - 14:07

Totalment d'acord. A més, què fan votant els pressupostos generals de l'Estat quan a ells gairebé no els afecten? No tenen un règim especial? Doncs no tenen cap dret a decidir sobre temes que afecten tothom menys a ells. No és just que votin els PGE.

#19 jajajaja, Barcelona, 19/09/2008 - 09:10

jajajaja, Pep (Manresa), a tu no et necessiten ni els teus veïns, molt menys els bascos. jajajaja, patètic, que un dia necessitaran als catalans? jajajajaja. És que realment s'està molt penjat i molt obsessionat per dir tal cosa. Deixa la maria.

#18 A., Barcelona, 19/09/2008 - 09:07

Sobirania financera? Què s'ho han muntat millor? Llegiu història sapastres. Euskadi i Navarra tenen aquest règim foral per ajudar als borbons enlloc dels aùstries a la Guerra de Successió. Per culpa de Casanoves, Moragues i altres estem com estem

#17 Ramon, Barcelona, 19/09/2008 - 01:35

Quin ridícul, Trallero, ignorar que l'expressió per excel·lència de la teva espècie, ia, no fa diftong!