Publicitat
Política · 14 de Març de 2019. 13:27h.

Trapero acusa Forn d'"irresponsabilitat"

El major diu que els Mossos "encaixaven molt malament" les declaracions del conseller

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, considera en el seu testifical davant del Tribunal Suprem que hi havia "un punt d'irresponsabilitat" en algunes declaracions del llavors conseller d'Interior, Joaquim Forn, com quan el 19 de juliol va dir que "els Mossos han de garantir que els ciutadans puguin votar amb normalitat".

"Totes aquestes declaracions encaixaven molt malament. Especialment malament a mesura que vam anar avançant i teníem ordres judicials concretes", ha afirmat Trapero, que ha recordat que la policia de la Generalitat va fer un comunicat per dir que "no estàvem d'acord amb el que diu el senyor Forn".

Trapero ha subratllat que Joaquim Forn "és un polític i fa el que el ocasiona", però ha afegit que "penso que hi havia un punt d'irresponsabilitat". "El senyor Forn sabia que la seva acció política anava per un camí i l'actuació dels Mossos d'Esquadra sempre va ser de complir la llei", ha subratllat el màxim comandament de la policia catalana.

El comandament dels Mossos ha comparat la relació que mantenia amb Jordi Jané i la que després va tenir amb Forn. Aquest últim, per exemple, era contrari al fet que els Mossos li enviessin molts informes mentre que Jané volia tenir coneixement de tot. Forn, per la seva banda, era partidari d'ampliar les reunions que mantenien a més gent.

Segons ha dit, Jané li va transmetre la sensació que se n'anava "per la deriva política i perquè no volia córrer un risc" i que estava "incòmode". "Em va donar una explicació d'aquest tipus; estàvem incòmodes els dos, ho portàvem temps parlant", ha explicat al fiscal Javier Zaragoza.

Sobre la dimissió del llavors director dels Mossos Albert Batlle, Trapero ha indicat que creu que va deixar el càrrec perquè Forn va mostrar dubtes sobre mantenir-lo en el seu lloc quan va assumir la conselleria.

"Hi va haver una compareixença de Forn, que home, no és la millor compareixença per a un segon, no el va ratificar", ha recordat Trapero, que ha indicat que Batlle li va trucar per dir-li que dimitiria i va entendre que també dimitia per arguments semblants als de Jané.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#14 Finsescoions, Blanes, 14/03/2019 - 20:19

Tot el relat és molt ben treballat
Però si fos coherent hauria d'haver dimitit abans dels fets
Possiblement aquesta i d'altres dimissions haguessin aturat aquesta disbauxa
Aferrar-se al poder a voltes comporta que et llencin als peus dels cavalls......

#13 Oriol , Manresa , 14/03/2019 - 19:41

Si Forn y cía creen que Trapero les va a salvar el culo, lo tienen mal. O es que se creen que el Major no va a morir matando?

#12 Luigi., Barcino, 14/03/2019 - 19:38

Puigdemont a los Mossos: "Hagan lo que tengan que hacer". Considerando que el plan era enviar a dos Mossos a cada colegio,sin tan siquiera equipamiento, se quedó tranquilísimo.

#11 Mireia, Barcelona, 14/03/2019 - 18:05

I el molt fariseu ara diu que el 27-O el dia que el "procesado-rebelde" es a dir el boig de WCloo va proclamar la farsa-sainet de la independencia, ell i el cos dels moSSos, estava en disposició de fer les detencions de tots els consellers "segons el plà preparat per l'ocasió"... Realment aquest està espantat i ara diu lo que mai va pensar fer.

#9 Destroyer 2.0, Barcelona, Tabarnia, España. , 14/03/2019 - 16:21

No entiendo como este tipo no está en la cárcel. Es lamentable. La justicia es muy garantista. Se imaginan a Tejero paseando por Madrid después del golpe. Pues eso...