Publicitat
Política · 14 d'Agost de 2022. 11:44h.

Trapero desmenteix la llegenda negra del CNI

Afirma que la col·laboració dels serveis secrets va ser la "més lleial"

Trapero desmenteix la llegenda negra del CNI

El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha desmentit -en una entrevista a La Vanguardia- la llegenda que vinculava el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) amb l'atemptat de les Rambles i a Cambrils, que va tenir lloc el 17 d'agost de 2017 a la capital catalana.

Trapero ha assegurat que "la resposta més efectiva, amb més coneixement de dades, més profunda i més lleial va ser la del CNI". "No tinc cap indici de la teoria conspiradora. I l'única realitat d'aquell moment és que el CNI ens va ajudar molt en la investigació", ha afegit.

Sobre la relació de l'imam amb el CNI afirma que "una cosa no necessàriament porta l'altra. Els Mossos col·laborem amb moltes persones. Hi pot haver un confident de la policia a qui després s'enganxa, per exemple, amb un transport de drogues".

El major dels Mossos també s'ha referit als agents implicats en la mort dels terroristes. Exposa que quan es va reincorporar al cos després de ser cessat i es reuneix amb els agents en qüestió "percebem el dolor, les conseqüències que ha tingut per a ells com a persones i com a professionals tot el que va passar. Hi ha molt de dolor que ens expressen, i mostren que no se senten acompanyats".

A més, considera "que la societat hauria d'haver estat més generosa amb les víctimes". "La societat no ha fet grans reconeixements. No ha estat generosa, i no ho ha estat perquè no se l'ha animada a ser-ho. Penso que vam viure un agost, un setembre i un octubre que van ser moments de tempestes. Això ho explica tot", ha manifestat.

Davant aquestes declaracions, l'entrevistador ha preguntat al major dels Mossos: "Ho diu pel procés? Que el conflicte polític ho va tapar tot?". "Sí. És així. Totalment", ha replicat Trapero, segons recull el diari.

D'altra banda, Trapero no nega que se sentís utilitzat durant aquells mesos per alguns polítics. "Jo no ho puc dir. Cadascú va jugar les seves cartes. Alguns donant un valor especial a la nostra feina d'una manera exagerada i d'altres al revés, col·locant errors on no n'hi havia", assegura.

Publicitat
Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#29 Patumeiro, SantPatumet, 15/08/2022 - 12:32

Como lo estan despedazando y criticando al exheroe lazi. Q valientes eran todos en la piscina de la Rahola comiendo paella, pero cuando ven las orejas del lobo se hacen kakita

#28 Iñigo, Palma, 15/08/2022 - 09:27

Y por que no hablaste así de claro tras los atentados alabando la colaboración y ayuda? Claro a pocos días del referéndum ilegal mejor callar y dejar que las dudas y los rumores alimenten teorías que os favorecían. Trapero era el responsable de impedir la toma de colegios, ahora ha visto la luz, arrepentido por conveniencia, menudo agente de la le

#27 El llop de Burriac, Cabrera de Mar, 15/08/2022 - 08:02

Una investigació dels mossos i una declaració del Parlament ja varen confirmar que el CNI no tenia res a veure amb l'atemptat, però és clar pels indepes és allò de "no deixis que la veritat el faci perdre un bon titolar", i així hem vist coses obscenes a les xarxes. Mal va un país que fan culpables i han de demostrar que són innocents.

#26 EduardR, Bcn, 15/08/2022 - 00:52

El disgusto que se van a llegar muchos indepes que se han tragado esta trola… pero bueno, tb lo de la llamada del rey para llevarse empresas fuera de cat… que no digo de alguna fuera verdad , pero el actual conseller d’economia fue el que llamó al gobierno para el cambio de ley… y ahora es súper indepe.

#25 El sifoner, Era secesion no independencia, 14/08/2022 - 21:52

5 años han tenido que pasar, para que el maximo responsable de la gc catalana, salga a desmentir todas las calumnias vertidas por los secesionistas sobre el cni de España, no esta mal.

#25.1 Tabarnés puro, Barcino , 15/08/2022 - 08:28

Y porque lo han defenestrado y condenado al ostracismo, porque sino seguía montado en el macho. Pues bueno, pos vale, pos adiós.