Publicitat
Política · 20 de Gener de 2020. 19:26h.

Trapero es desentén del procés

Troba ara una “barbaritat” la DUI

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha afirmat aquest dilluns que les resolucions de “desconnexió” i “ruptura amb l’Estat” que va aprovar el Parlament van ser “una barbaritat més de les moltes que s’estaven fent”. L’excap de la Policia de la Generalitat ho ha dit davant del tribunal de l’Audiència Nacional que el jutjat per rebel·lió, on ha assegurat que es va sentir “molt incòmode” amb la posició del Govern.

Trapero, per altra banda, ha explicat que el 20 de setembre del 2017 va tenir una “esbroncada” amb l'aleshores president de l'ANC, Jordi Sánchez, durant la concentració a Economia. “Jo vaig tenir una esbroncada amb Sánchez”, ha dit Trapero després que el fiscal Miguel Ángel Carballo exposés que el líder de l'ANC va manifestar al llarg del dia la inconveniència que acudissin unitats d'ordre públic al Departament de la Generalitat.

"El señor Sànchez pot dir missa" i ha afegit que, quan s'està fent el cordó per permetre la sortida de la comitiva judicial, "jo tinc una conversació amb el senyor Sànchez que acaba malament". "Ell em truca irat i jo li dic que 'tu a mi no m'has de dir com he de fer un dispositiu' i li penjo el telèfon", remarca.

"El senyor Sànchez pot fer i pensar el que vulgui, però no és qui, ni ell ni ningú, per dir-li a la policia el que ha de fer". "En el moment que s'estava fent el cordó vam tenir una conversa irada, però com la va tenir amb els com va tenir amb comandaments policials en el lloc dels fets", ha conclòs.

En aquesta mateixa idea havia insistit Josep Lluís Trapero uns minuts abans: "El senyor Sànchez no és ningú per imposar condicions a la policia". El major també ha negat que Jordi Sànchez exercís com a mediador amb els Mossos d'Esquadra durant la concentració del 20-S, tot i que sí ha reconegut que va ser el seu interlocutor i que va parlar per telèfon diverses vegades amb ell durant aquesta jornada per "controlar la situació".

A preguntes del fiscal, ha defensat que les converses amb líders "amb ascendència" sobre les concentracions són una pràctica habitual en els Mossos. Des de 2013, ha explicat el major, a la policia catalana s'opta per un model d'ordre públic en què prima la mediació en les concentracions "de tot tipus de signe ideològic".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#18 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 22/01/2020 - 11:47

Doncs per no reconèixer Sánchez com a interlocutor ni com a instructor de dispositius, prou bé que se'n va sortir, va fer tot el que va voler amb el seu amic l'altre Jordi. No cola Trapero, no cola. Però el més gloriós d'ahir va ser el moment Sí-hay-que-ir-se-va-pero-ir-pa-ná-es-tonteria amb el fiscal, "no es no querer, es no poder"

#17 Galba, Barcelona, 21/01/2020 - 12:23

nada. Serían los becarios?

#16 Galba, Barcelona, 21/01/2020 - 12:16

El policía más lnformado de la mejor policía de Europa no se entero de

#15 Rasca, Castelldefels , 21/01/2020 - 11:36

Según dicen este tal trapero hace unas paellas de escándalo......

#14 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 21/01/2020 - 11:02

Les carreres singularment fulgurants son norma en organitzacions on el nepotisme, l´opacitat, les arbitrarietats i els interessos espuris han desplaçat totalment als principis d´igualtat d´oportunitats, competencia, eficacia i meritocracia

Apostar pel bandol equivocat mai surt gratis. Com deia el falangista Joan Fuster : un fracas no s´improvisa

#14.1 Juanico, Bcn, 23/01/2020 - 21:14

Està vosté molt ben informat...o s'inventa el que l'interessa.

Quines proves té ?

El seu nas de perdiguer ?

Jutgen un unionista pel que no és, es que no renen cap vergonya ja en la caça de bruixes.