Publicitat
Política · 22 de Gener de 2020. 12:33h.

Trapero es va oferir per detenir Puigdemont en persona

El major dels Mossos salva l'excúpula d'Interior

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha revelat durant el judici a l'Audiència Nacional que es va oferir per detenir en persona l'aleshores president de la Generalitat, Carles Puigdemont, si hi havia una declaració unilateral d'independència al Parlament, però els comissaris Ferran López i Joan Carles Molinero li van dir que no i que es quedés a Egara.

A preguntes de la seva defensa, Trapero ha explicat que van "analitzar" un escenari de possible DUI en una reunió al Complex Egara el 24 d'octubre. "Era greu, i vam pensar que podíem rebre una ordre que impliqués la detenció del president i dels consellers", ha exposat.

"Sí que vaig donar algunes directrius, perquè alguna de les coses que vaig posar damunt la taula és que com a màxim responsable del cos el raonable era que jo detingués el president, però els dos ho van rebutjar i es van oferir a fer-la ells", ha detallat.

En aquest sentit, ha assenyalat que "jo vaig dir que els màxims comandaments del cos eren els que havien d'assumir les detencions dels consellers" i que les detencions les havien de fer "dos comissaris per cada un d'ells i si no pot ser, un comissari i un intendent".

Trapero, d'altra banda, ha indicat que Informació també va preveure la possibilitat que "el Parlament fos ocupat per protegir o impedir accions policials", i que també es va treballar en aquest escenari.

El major dels Mossos també ha revelat que, després del seu cessament a el front de l'Cos amb l'aplicació de l'article 155, va tenir ofertes per passar-se a la política incorporant-se a una candidatura per a les eleccions de l'21-D, però ho va rebutjar.

"Li van oferir anar en una candidatura?", Li ha preguntat la seva advocada en el judici que segueix contra ell a l'Audiència Nacional, al que el gran ha respost que a ell directament no, però que, a través del seu lletrada, va rebre alguna oferta. "I què dir?", Ha insistit Tubau, "que ni em truquessin", ha sostingut.

També ha afirmat que l'exdirector dels Mossos, Pere Soler, i l'exsecretari general d'Interior, César Puig, no donaven directrius operatives. Preguntat per diverses reunions prèvies al referèndum, segons l'escrit de la Fiscalia, va presidir Soler; Trapero ha respost que no només no les va presidir, sinó que ni tan sols hi va assistir. També ha dit que Soler no va intervenir en cap moment quan van arribar les ordres de fiscalia i del TSJC perquè els Mossos impedissin el referèndum.

Josep Lluís Trapero ha explicat que Cèsar Puig no es va oposar mai a activar els mitjans necessaris quan li van comunicar tant l'organització d'hores extra com l'activació de vehicles per al dispositiu del referèndum de l'1-O. "Totes les necessitats van ser satisfetes", ha declarat.

El major de la policia de la Generalitat ha detallat les dues reunions que van tenir ell i altres comissaris dels Mossos amb Puigdemont, Forn -en la segona també va estar Junqueras- el 26 i 28 de setembre, on els van traslladar la seva preocupació perquè el 1- O hauria 2,3 milions de persones al carrer i 15.000 policies.

Finalment, Trapero ha assenyalat que Puigdemont li va dir que era "més important la imatge de la Generalitat que la dels Mossos". "Espero, president, que no haguem de lamentar una desgràcia", ha dit que li va contestar.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#18 pregunto yo, Tarragona, 23/01/2020 - 10:33

¿Antes o después de la paella ?

#17 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 22/01/2020 - 22:16

"Trapero es va oferir per detenir Puigdemont en persona". Claro, por eso Trilemont se fugó con la ayuda de su Genestapo. Buen chiste Trapacero. Je, je, je, je, je, e, je, je, je, e, je, je, je, e, je, je, je, e, je, je, je, e, je, je, je, e, je, je, je, e, je, je, je, e, je, je, je, e, je, je, je, e, je, je, je, e, je, je, je, e, je, je, je, e, je

#16 no soy nadie, barcelona, 22/01/2020 - 21:27

y si cuela, cuela. Que vergüenza de país y de políticos. Este ya está pensando en el yate que se se va a comprar en el paraíso fiscal donde le aguarda su paga. Da igual que ahora de la impresión de que carga contra el independentismo, sabe que no tendrá efectos negativos sobre los ya encarcelados, que casi están fuera. Estamos solos.

#15 Warner Brothers,cat, Ohquemaco, 22/01/2020 - 17:41

Ja està disponible una nova temporada del Correcaminos i el Coyote, aquest cop en versió personalitzada on el Road-Runner és un "pájaro" pentinat amb la clenxa al mig i el coiot va vestit de mosso d'esquadra amb bigoti, les sequencies son molt semblants a la versió original pero en aquesta entrega el correcaminos va en cotxe.

#14 Rasca, Castelldefels , 22/01/2020 - 17:32

Trapero lo único que se ofreció fue hacerle la paella a puigdemont en cadaques junto con la verdulera Rahola.....A quien pretende engañar este gañan