Publicitat
Política · 20 de Gener de 2020. 13:25h.

Trapero marca distàncies amb Puigdemont

"No tenia cap tipus de relació estreta amb el president"

El major dels Mossos d'Esquadra José Luis Trapero ha declarat aquest dilluns davant del tribunal de l'Audiència Nacional que el jutja per rebel·lió durant el procés que no va tenir una "relació estreta" amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

"No tenia una relació ni bona ni dolenta. No tenia cap tipus de relació estreta amb el president", ha respost Trapero quan el fiscal Miguel Ángel Carballo li ha preguntat pels seus vincles amb Puigdemont a l'any 2017, quan van tenir lloc els fets.

Carballo ha tret a col·lació aquest tema quan l'excap dels Mossos ha explicat que va ser nomenat major a l'abril de 2017 per decisió de l'aleshores director de la policia autonòmica Albert Batlle, designació sobre la qual Puigdemont, ha assegurat, no va tenir res a veure.

Trapero ha comentat que va accedir al rang de major dels Mossos perquè va ser la manera de Batlle de "donar una major autoritat" a el cap de el cos, però ha remarcat que la proposta s'havia fet al gener de 2016, encara que fins més d'un any després no es va fer efectiva.

Segons el seu relat, la llei estableix que el cos de Mossos ha de tenir un gran, però que aquest lloc portava vacant deu anys. Davant l'estranyesa de l'fiscal que el nomenament es produís just uns mesos abans de l'referèndum il·legal de l'1-O, Trapero ha admès que no sap per què fins aleshores no s'havia fet i que va ser una "irregularitat" que es va sostenir durant una dècada.

Trapero, amb Puigdemont, quan va ser nomenat major dels Mossos, a l'abril del 2017
Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#10 Donald Draper, Capetown del Llobregat, 21/01/2020 - 18:18

"Lo mio son las paellas, Señoria".

#9 Raurell, Barcelona, 20/01/2020 - 16:51

¡A buenas horas marcas distancias!

Pero bien que te zampaste una buena paella con Puigdemont y la Rahola y les tocaste la guitarra. ¡Paraules d'amor letales, amiguito!.


#8 pregunto jo, Tarragona, 20/01/2020 - 15:22

¿Y las paellas y las canciones de los beatles en el apartamento de la Rahola en Cadaqués ? Para ser policía, pierde muy pronto la memoria de las cosas...

#7 Lepero, Barcelona/Tabarnia , 20/01/2020 - 15:19

Sólo intercambiaron paraules d'amor.

#6 ferran, jonestown, 20/01/2020 - 15:06

una paella a can rahola amb puigdemont,tocant la guitarra,amb testimonis gràfics de l’event...

digue’m tocapilotes,josep lluís...