Publicitat
Política · 14 de Març de 2019. 12:44h.

Trapero no nega episodis de violència

Es va entorpir el pas de la Brimo, es van llençar ampolles i hi va haver "alguna empenta"

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, no ha negat que hi hagués "fets violents" en la concentració davant del Departament d'Economia el 20 de setembre del 2017 i en la seva declaració com a testimoni en el judici del Suprem ha relatat els incidents que, segons ell, es van viure aquell dia.

Trapero ha explicat que "hi va haver un llançament d'una ampolla d'aigua a dos agents de l'àrea de mediació davant del Teatre Coliseum perquè, segons expliquen, els confonen amb guàrdies civils". També ha dit que "un grup de gent", que es va saltar el cordó de voluntaris de l'ANC, es "va posar davant de la Brimo per entorpir el pas" i "allí també hi ha alguns llançaments, llançament d'alguna ampolla i alguna empenta". "I evidentment, els cotxes", ha conclòs en referència als vehicles de la Guàrdia Civil.

El major dels Mossos també ha donat validesa al testimoni de la secretaria judicial, Montserrat del Toro, que, entre altres coses, va afirmar davant el Suprem que "vaig tenir por". "He escoltat a la secretària judicial i no qüestiono ni la seva vivència ni el que ella diu", ha assegurat durant les preguntes de l'acusació popular.

Sobre la sortida de la secretària, Josep Lluís Trapero ha dit que va proposar una sortida "segura" a la comitiva judicial en el registre del 20-S mitjançant una "càpsula" de 20 agents del servei d'escorta, separada dels manifestants per un cordó de voluntaris. També ha recalcat que si finalment es va plantejar la sortida de la secretària pel terrat no va ser perquè es considerés "que el cordó policial fos insegur", sinó perquè va desmuntar el passadís d'agents davant la creença que el registre seguia en marxa.

El màxim comandament dels Mossos ha assegurat que es va implicar "personalment" i "més" que en un altre cas en garantir que la comissió judicial sortís de la Conselleria d'Economia el 20-S després de rebre una trucada del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. A més, ha detallat que hi havien prop de 300 efectius d'ordre públic als voltants del departament d'Economia.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 Julio Loras Zaera, Tortosa, 15/03/2019 - 11:34

Una violència esfereïdora, vaja.

#6 Paquito el xocoloatero, Triana del Nord, 14/03/2019 - 14:17

Escoltant el muermo del Trapero arribem a la conclusió que hi havía més cognoms catalans al Corral de la Pacheca que no pas als Mossos.

#5 botifler1914, Sinitaca, 14/03/2019 - 14:16

Aglomerar 100.000 individuos/as frente a un edificio par que no salgas, es violencia, a la catalana pero violencia.

#4 Destroyer 2.0, Barcelona, Tabarnia, España., 14/03/2019 - 13:37

En dos minutos el fiscal ha desmontado a este energúmeno. ¿Comunico usted al consejero las ordenes de la fiscalía que debían ser secretas?.. Si, todas. Je... Je. Esa respuesta son 15 años, el resto sobra. Esa información dada a los políticos permitió el referéndum. Al trullo por imbecil.

#3 Soloesmiopinion, Tabarnia, 14/03/2019 - 13:20

Se dieron empujones y se lanzaron botellas (se ha "olvidado" de las vallas) pero siempre de forma pacifica y como no, con una sonrisa. Que grande es esto del procés!