Publicitat
Política · 6 d'Octubre de 2010. 15:51h.

Traspassos congelats

No hi haurà Comissió Bilateral sense acords en infraestructures i beques

Traspassos congelats

Saura, Serna i Ausàs, durant una Comissió Bilateral

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha assegurat que "no hi ha previsió de reunió de la Comissió Bilateral perquè no hi ha continguts suficients per convocar-la" i "no es convocarà si no hi ha continguts suficients i acords satisfactoris sobre beques i infraestructures".

Saura ha explicat que molts dels temes en negociació encara estan verds, com beques o les inversions de l'Estat a Catalunya, però ha reconegut que hi ha avenços en la negociació de Regionals.

El conseller també ha exigit a l'Estat "un acord polític que garanteixi el respecte i desplegament de l'Estatut amb un calendari concret per a les reformes legislatives necessàries per restablir els preceptes afectats per la sentència del TC i per als traspassos que preveu l'Estatut". Sobre aquest últim punt, ha advertit que "ni abans ni ara acceptarem acords que nos ens siguin satisfactoris, no farem reunions de cara a la galeria per fer-nos una foto".

També ha reclamat unitat en l'exigència del compliment de l'EAC recordant que "més enllà dels horitzons polítics legítims de cada partit, la defensa de l'actual Estatut hauria de ser un punt de trobada" perquè no fer-ho "és fer un favor als qui el van recórrer i als que no se'l creuen i volen impedir el seu desenvolupament".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 yonosoytonto, barna, 08/10/2010 - 17:53

si todo lo que se traspasa a la generalitat funciona peor, mucho peor, ¿para qué traspasar nada? los ciudadanos de catalunya lo agradeceremos enormemente