Publicitat
Política · 17 de Maig de 2021. 17:49h.

Travesses de consellers

Calvet i Tremosa es mantindrien malgrat el veto de la CUP, segons TV3

Travesses de consellers

L'acord entre Esquerra i Junts per Catalunya permetrà investir Pere Aragonès president de la Generalitat i, després de l'anunci, ja han començat a circular els primers noms que les dues formacions haurien escollit per formar part del nou Govern, que estaria compost per set dones i set homes amb la figura d'un portaveu que no tindria associada cap conselleria.

Amb tota seguretat Elsa Artadi (Junts) serà la nova vicepresidenta i consellera d'Economia i Hisenda. Una altra dona, Laura Vilagrà, d'ERC, podria ser, segons ha informat TV3, la consellera de Presidència. Vilagrà, número dos a la llista d'ERC per Barcelona, va ser alcaldessa de Santpedor entre 2011 i 2015 i ja havia estat diputada entre 2006 i 2011.

La resta de conseller d'ERC serien Roger Torrent, Ester Capella, Josep Bargalló, que podría repetir a Educació, Alba Vergés, Teresa Jordà, que també podria seguir a Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació; i Jenn Díaz, que podria ser la nova consellera de Feminismes i Igualtat.

Per part de Junts, segons aquesta informació, Ramon Tremosa i Damià Calvet, dos noms que la CUP ha vetat, es podrien mantenir en el nou Govern. El mateix passaria amb Jordi Puigneró, que tornaria a tenir una conselleria.

El fins ara secretari de Salut Pública i director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Argimon, promesa electoral de Laura Borràs; podria ser el nou conseller de Salut. També hi entrarien Gemma Geis, que sona com a consellera de Recerca i Universitats; i Josep Rius, excap de gabinet de Carles Puigdemont, que podria ser el conseller d'Acció Exterior.

gov.jpg

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Marcial Heredia, Analista de Mercadillos, 17/05/2021 - 20:32

Esa quiniela está dificilísima, con tantas caras nuevas será imposible lograr un pleno al catorce.

#2 BJMR, Bilbao, 17/05/2021 - 19:36

Tremosa, el de la protesta en el Parlamento Europeo por las patadas a Messi, en el Govern, ¿qué puede salir mal?

#1 Jvcs, Barcelona, 17/05/2021 - 18:08

Es el cuadro de la Mafia en toda su esencia "Le haré una oferta que no podrá rechazar" -Vito Corleone (Sanchez
"No es personal Tom, solo negocios"Michael (Pere Aragones)
"Manten la boca cerrada, y los ojos abiertos"Michael (Pere Aragones)
"Un abogado con su maleta puede robar más que cien hombres armados". Vito Corleone (Sanchez)