Publicitat
Política · 19 de Gener de 2009. 11:16h.

Tremosa es declara "genèticament convergent"

El candidat de CDC a les europees afirma que "Mas és el líder que Catalunya necessita"

Tremosa es declara "genèticament convergent"

Tremosa i Mas, en una imatge d'arxiu

El candidat de CiU a les europees, Ramon Tremosa, ha manifestat en una entrevista a El Punt que es va donar de baixa de CDC després de 17 anys de militància "per una barreja de raons. És com quan t'apuntes a un gimnàs però no hi vas. Un any després encara pagues la quota. Quan fa deu anys, no té sentit. Feia molts anys que no feia vida de partit i mantenia el carnet. Però el 2002, en plena ofensiva de José María Aznar, em va semblar un bon moment per deixar-ho, sobretot a causa del finançament autonòmic i el dèficit fiscal.

"Llavors havia guanyat la plaça a la universitat i tenia previst fer vida acadèmica, i la independència per a mi era un valor. Mai de la vida m'hauria pensat que podria acabar sent candidat. Però sóc genèticament convergent i per això ara estic molt còmode a CiU", afegeix.

Tremosa reitera que "tinc una visió de la societat i de l'economia que encaixa molt bé amb el que sempre ha defensat CDC", i expressa que "Artur Mas és el líder que Catalunya necessita. Si no ho cregués no encapçalaria una llista de CiU. I així ho vaig dir fa tres anys a l'Àgora perquè, com a acadèmic, vaig voler pecar per excés que per defecte: no em semblaven prou garantits els avenços que Catalunya necessita en finançament autonòmic i en inversió pública de l'Estat".

L'economista també nega "deriva nacionalista" a CDC. "No és cap deriva: amb el temps la societat es mou i els partits han d'adaptar-se. CDC no pot estar com fa 15 anys, quan el dèficit fiscal era tres vegades més petit. Els partits que no es moguin poden perdre espais electorals", opina.

També considera que "l'aliança de Galeuscat a llarg termini és necessària ja que compartim un model diferent al jacobinisme i centralisme del PP i PSOE, que en aquest tema es posen d'acord ràpid. Però aquesta vegada hi ha les eleccions de l'1 de març i el PNB, fruit de la conjuntura del País Basc, està aprovant projectes al Congrés que no van a favor dels interessos de Catalunya. Seria difícil explicar-ho a l'electorat català. A mi m'agradaria i m'interessaria, com a coneixedor del model del concert basc i perquè hi tinc molts amics, però entenc que CiU té uns interessos polítics a respondre davant de l'electorat".

També afirma, sobre ERC, que "els pactes s'han de fer en un altre Parlament. Des del 2003, el tripartit amb el PSC és una aposta estratègica d'ERC, no de CiU. La certesa que ERC vol continuar fent més tripartits també m'ha mogut a presentar-me".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 torribera, bcn, 19/01/2009 - 17:42

Osigui, que quan et van enxufar de catedràtic, et vas donar de baixa. Quina mena de desagreit ets. Ara que et donen un càrrec, ets de CDC "hasta las trancas".
Excusatio non petita acusatio manifesta. Vaja fitxatge han fet amb tú. Temps al tepms.

#10 Mireia, Mollet del Vallès, 19/01/2009 - 14:27

Si...pobrets tots plegats!!!! Ara si...queda tot dit!!!

#9 Miqui, LF, 19/01/2009 - 14:22

Mireia: Doncs pobre Tremosa i pobre de mi !!!! Ara si, queda tot dit !!!

#8 Mireia, Mollet del Vallès, 19/01/2009 - 14:20

No et fot...doncs no entris en cap discussió. Ni que jo t'ho hagués demanat!!!

#7 Mireia, Mollet del Vallès, 19/01/2009 - 14:16

I Miqui...em reitero...No m'agrada aquesta paraula lligada a sentiments, nacions, ideologia, o polítca...Em recorda a discursos que em posen la pell de gallina!!! No cal que li busquis els tres peus al gat de tot allò que jo pensi. Ara si...queda tot dit