Publicitat
Política · 21 d'Octubre de 2021. 12:03h.

Tremosa reivindica Joaquín Almunia

"És el millor polític espanyol dels últims vint anys"

Tremosa reivindica Joaquín Almunia

El diputat de Junts per Catalunya Ramon Tremosa ha reivindicat al ple del Parlament la figura de l'exsecretari general del PSOE, Joaquín Almunia. "És el millor polític espanyol dels últims vint anys", ha assegurat.

Tremosa ha dit que "m'agradaria escoltar molt una paraula en el Grup Socialista i en el Grup de Podem que fa temps que no escolto, que és la paraula 'federalisme'" i, en aquest sentit, ha citat Almunia, amb qui va coincidir al Parlament Europeu, per explicar el seu significat.

L'exeurodiputat ha recordat que "vaig tenir la sort de conèixer-lo a Brussel·les, ell venia molt al Casal Català de Brussel·les, va presentar les memòries de Jean Monnet en català fa uns anys, va presentar fins i tot un llibre de l'Aleix Sarri sobre la crisi de Grècia "La Unió Europea en perill", que jo li vaig fer al pròleg".

"Ell participava molt al Casal Català. Ell em deia: 'Ramon, federalisme és posar-se en la pell de l'altre; federalisme és parlar la llengua de l'altre'. Jo recordo les comissions d'Economia del Parlament Europeu que Joaquín Almunia em deia: 'Ramon, fes-me la pregunta en català, que jo l'entenc'. Això està en el diari de sessions del Parlament Europeu", ha assenyalat.

L'exconseller ha lamentat que "n'hi hagi tan pocs, de federals, a l'Estat espanyol. Llàstima! Però, bé, escoltin, si n'hi haguessin més, de Joaquins Almunias... No, escoltin, doncs, mirin, federalisme vol dir que si Catalunya té un model universitari publicoprivat amb unes preferències diferents de les que poden haver-hi a Madrid, que això sigui respectat".

Finalment, ha recordat que va coincidir amb Almunia els anys 2013 i 2014 quan "encara no teníem el procés tan accelerat". "Nosaltres al Parlament Europeu, en el cas Google, al comissari de Competència, que llavors era Joaquín Almunia, li donàvem molta canya. I malgrat això, ell venia al casal català i era una persona realment molt accessible. Tant de bo trobem aquest esperit!", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#6 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 21/10/2021 - 16:22

Si se pone un abrigo y una boina se asemeja mucho al Sr. Barragán (aunque no tiene la gracia de él)

#4 pepe, andorra, 21/10/2021 - 13:20

sera bueno para ti, para los españoles, como el resto de políticos y vasallos del señor feudal, ha sido un desastre con patas. En fin, no hay mal q cien años dure y excepto España, ni cuerpo q lo aguante.....

#3 Capit@n España, Purgandus populus, 21/10/2021 - 13:03

Almunia, el asesino de Josep Borrell en el PSOE....puajjjjjj !!!!

#2 Pan con tomate y jamón ibérico, En las nubes tocando la tenora, 21/10/2021 - 12:40

Almunia, un tipo simpático de Bilbao, en alguna asamblea socialista de los viejos tiempos fuimos vecinos de butaca y nos reímos un montón, pero claro entonces no éramos nadie... Posteriormente ya con cargo a los de la p*ta base ni nos saludaba... Pero que ahora le alabe un tipo como Tremosa... es como para tirarse por la ventana...

#1 Marcial Heredia, el circo de la tele, 21/10/2021 - 12:33

Ese aún explora el federalismo, se habrá despistado. O puede que sea por las amistades. Denle un toque!