Publicitat
Política · 7 de Juny de 2009. 21:21h.

Tremosa surt, però Sedó no

CiU considera que "el món socialista a Europa s'ensorra"

Tremosa surt, però Sedó no

Sedó, Duran, Tremosa i Mas, després de conèixer els resultats

La coalició de CiU i el PNB, entre d'altres forces polítiques, ha aconseguit dos escons que corresponen a Ramon Tremosa i a Izaskun Bilbao, del Partit Nacioanlsita Basc; mentre que el candidat d'Unió, Salvador Sedó, quedaria fora del Parlament Europeu. La federació nacionalista ha pujat un 5% dels vots respecte a les darreres eleccions europees que, si fa no fa, són els que ha perdut el PSC

El director de campanya de CiU a les eleccions europees, Francesc Homs, ha afirmat d'altra banda que “com a primera força del país no podem estar contents, i alguna autocrítica caldrà fer amb la resta de forces, tot i que hi ha hagut campanyes electorals que segurament no hi han ajudat” en al·lusió a la del PSC. El dirigent nacionalista ha manifestat que “la primera valoració és que el món socialista a Europa s’ensorra: a Alemanya, Gran Bretanya, França, Itàlia, i Holanda”.
 
Pel que fa a Catalunya, “em sembla objectiu que CiU ha mobilitzat més que a les europees de 2004, pel que hem vist als diversos actes de campanya del nostre cap de llista, Ramon Tremosa, i de molts altres líders escampats pel país”. “De manera molt subjectiva, sigui com sigui el resultat final, la gent de CiU estem contents de la feina que hem fet, encara que lamentem la mala dada de la participació”, ha conclós .

El cap de llista de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha destacat en aquest sentit que “som els únics que creixem en valors absoluts i percentatge”.  Tremosa ha afegit també que “caldrà estudiar per què participació és més baixa a Catalunya. Hem intentat fer campanya en positiu. Treballarem des d’Europa en defensa de Catalunya”, ha conclós.
 
El president de CiU, Artur Mas, ha volgut “felicitar en Tremosa i en Sedó”. “És pràcticament segur que recuperem la primera posició a les terres de Lleida i a les comarques gironines”, ha explicat, “tindrem una representació que defensarà molt bé no només CiU, sinò el conjunt del país i del poble de Catalunya”.
 
El líder nacionalista ha manifestat, “amb tota la prudència de sempre”, que “el resultat d’aquestes europees demostra que s’han sembrat les primeres llavors pel canvi a Catalunya: CiU va a l’alça, els socialistes a la baixa, i Esquerra i ICV també”. “A tothom que vol el canvi, els hi dic que cal molta constància, molta perseverança i molta humilitat, perquè les coses a Catalunya no estan per presumir. Amb bones maneres i actitud positiva, les llavors d’avui l’any que ve donaran molt bons fruits”, ha vaticinat.
 
Per la seva banda, el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, ha anotat que “hem sentit el president Montilla i els socialistes que es presenten com a guanyadors, però baixen set punts, i nosaltres en pugem cinc. Som la única força política que puja en vots i en percentatge”. “Son eleccions europees, i n’hi ha hagut a molts països. La conclusió global és que la família socialista es pega una bona castanya, a nivell europeu baixen i perden les eleccions”, ha reblat.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 PAC, Tremp, 08/06/2009 - 03:38

Quan entri en vigor Lisboa, l'estat espanyol passarà a tindre 54 diputats un altra vegada, i Sedó serà eurodiputat junt a un altre del PSOE i dos més del PP.

#2 Emma, Tarragona, 07/06/2009 - 23:30

Com voleu que una persona tan inculta i amb tants pocs valors ètics com el Salvador Sedó vagi al Parlament Europeu? El que haurien de fer és apartar-lo de manera definitiva de la política.

#1 pere, bcn, 07/06/2009 - 23:13

Convergents, teníeu por que un candidat independentista espantés el personal?
Ja ho veieu! més vots que mai.
Comenceu a sortir de l'armari, Catalunya necessita urgentment la independència.