Publicitat
Política · 3 d'Abril de 2017. 08:19h.

Trencar els ous no és sedició

L'Audiència Nacional trasllada el cas de Joan Coma a Vic, que haurà de decidir si li imputa un delicte de desobediència i prevaricació

Trencar els ous no és sedició

Joan Coma, amb el seu advocat Benet Salellas, en una fotdo d'arxiu

L'Audiència Nacional ha arxivat la causa contra el regidor de la CUP a Vic Joan Coma, acusat d'un delicte de sedició per cridar a la desobediència. El jutge ha decidit inhibir-se i deixa el cas en mans del jutjat d'Instrucció de Vic, que haurà de decidir si li imputa un delicte de desobediència i prevaricació.

L'Audiència Nacional ha descartat l'existència d'un delicte de proposició a la sedició en relació a Joan Coma a partir de l'argument que, tot i que es demostra que és independentista i partidari de la desobediència, no consta que "s'efectués una proposició als ciutadans perquè participin en un alçament públic i tumultuari", un dels requisits essencials de la sedició.

La interlocutòria, en canvi, diu que s'ha acreditat que "es desprèn una tenaç voluntat de desobediència a la legislació estatal amb la finalitat de crear un estat català independent a través d'un procediment no previst en la constitució espanyola vigent".

El 24 d'octubre del 2016, Joan Coma estava citat a declarar i no s'hi va presentar; els Mossos el van detenir el 27 de desembre. Coma ha expressat des de Londres, on es troba convidant per l'ANC, que la resolució del tribunal demostra que "la desobediència civil i la solidaritat són la millor arma contra la injusta justícia espanyola".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#13 vicedo, barcelona, 03/04/2017 - 21:07

¿I el sou d´aquest bon senyor... qui el paga? Quina verganya.....

#12 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 03/04/2017 - 18:09

Les seus d’Alacant de Compromís, Podem i PSPV han aparegut aquest matí amb pintades realitzades per la Falange. El partit d’ultradreta ha realitzat pintades en què es podia llegir “Falange present” i “Zona nacional”. A més a més, els cristalls dels edificis estaven tacats d’ou.

#11 Borrell ll, Girona, 03/04/2017 - 16:00

Vaig a fer una truita per celerbrar-ho.

#10 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 03/04/2017 - 13:10

El govern del Kurdistan iraquià ha aprovat de convocar un referèndum d’independència de l’Irac enguany. Avui s’han reunit a Pirmam els dirigents dels dos principals partits del Kurdistan iraquià –la Unió Patriòtica del Kurdistan (UPK) i el Partit Democràtic del Kurdistan (PDK).

#10.1 Quina llauna, Figueres, 03/04/2017 - 17:07

Quosque tandem abutere Perpignanus patientia nostra? Ja comences a cansar, ni que et paguèssin. Ara, que bern mirat alló dels kurds ens trasbalsa molt als catalans, ja fa dies que no cluquem els ulls.

#9 Carlos Gomez, ma quale idea, 03/04/2017 - 12:22

No cal amoinarse gaire que d´aqui quatre dies quan tota aquesta martingala s´acabi tornarem a veure a gent com el pepenatichisenyora o el chavi trias saltant d´alegria pels carrers i cantant una altre vegada allo del yosoyespañolespañolespañol com sempre havien fet.

Riurem