Publicitat
Política · 20 de Gener de 2009. 20:52h.

Tres anys del pacte Mas-Zapatero

ERC retreu al líder de CiU la supressió del "concert econòmic cooperatiu" a l'Estatut

Tres anys del pacte Mas-Zapatero

Artur Mas

Esquerra considera que en el pacte Mas-Zapatero es va "perdre la primera bugada de l'Estatut", segons ha recordat la portaveu parlamentària, Anna Simó, en declaracions a la cambra catalana. Simó considera que "es va trencar la unitat del catalanisme" que "tan malament va anar". El portaveu de CiU, Oriol Pujol, ha destacat, per la seva banda, que "l'actual president de la Generalitat va ser el primer en anunciar la presentació d'esmenes".

Anna Simó, ha recordat que aquest dimecres "es compleix una efemèride: demà fa tres anys que Artur Mas i José Luis Rodríguez Zapatero van pactar l’Estatut a La Moncloa". Simó ha assegurat que aquest pacte "va eliminar una capacitat de negociació més àmplia del govern de la Generalitat amb el govern de l’Estat i va eliminar el concert econòmic cooperatiu que fixava l’Estatut el 30 de setembre".

Parafrasejant el filòsof alemany Marx, Simó ha declarat que "la història es repeteix primer com a tragèdia i després com una farsa" i ha desitjat que "la tragèdia" que es va produir amb aquest pacte de la Moncloa entre Mas i Zapatero "no es repeteixi després com una farsa". També s’ha preguntat si "el senyor Mas i el senyor Pujol estan reconeixent les insuficiències del model que van pactar fa tres anys a La Moncloa, parlant que si això fracassa toca reivindicar el concert econòmic, o si estan reconeixent l’error del que va significar trencar la unitat catalanista a Madrid".

"La lliçó que n’hauríem de treure d’aquest aniversari", ha dit la portaveu independentista, "és que no tornem a repetir el fet de trencar la unitat d’acció per càlculs partidistes i oportunistes". En aquest sentit, Simó ha demanat  que "es tanquin files al voltant del govern de la Generalitat i de la seva tàctica negociadora, el seu rigor i la seva actitud en aquest moment per tal de mantenir aquesta unitat d’acció catalanista que no s’hauria hagut de trencar mai".

Veure vídeo Anna Simó

Veure vídeo Oriol Pujol

Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#49 Miqui, LF, 22/01/2009 - 10:58

Mireia: Com vols que t'interpreti bé si no t'expresses correctament!!!????. Un medi és un entorn, un hàbitat. Això és un mitja de comunicació, un canal per intercanviar opinions.....Tinc una feinada de por !!!!!

#48 Vicent, Xàtiva (la socarrada per Felip V), 21/01/2009 - 21:47

CarlosM, per a ser valencià d'una certa edat, escrius prou bé la nostra llengua. Felicitats i continua escrivint en valencià, per favor.

#47 CarlosM, Valencia, 21/01/2009 - 21:40

m'agradaría molt, Ramon, parlarte en valencia pero ja estic molt vell per aprende.lo i ferlo amb correció

#46 Ramon, Barcelona, 21/01/2009 - 21:05

Estem d'acord que l'Estatut els la repamplinfa i només era una maragallada per desgastar l'oposició. Estem d'acord que Zapatero és abominable. Estem d'acord que l'11-M va ser un cop d'estat. Però no hi estem en un punt clau: en valencià, sisplau.

#45 CarlosM, Valencia, 21/01/2009 - 19:12

un desgaste para un PP gobernante; no le hubiera benefiado como dices. En cualquier caso, este esperpento, primero del Estatuto catalán y luego de los demás, es una burla sangrante que debemos al gobernante más infame que ha tenido España: Zapatero.