Política · 17 de Gener de 2022. 16:24h.

Tres presidents no van fer res

De Gispert, Forcadell i Torrent no van reformar ni suprimir la "llicència per edat" aprovada per Benach

Tres presidents no van fer res

Núria de Gispert, Carme Forcadell i Roger Torrent, els presidents del Parlament que van succeir Ernest Benach en el càrrec, no van fer res per reformar o suprimir el règim especial, que s'anomena "llicència per edat", i que existeix només per als treballadors de la cambra catalana des de l'any 2008.

De Gispert, Forcadell i Torrent no van introduir cap canvi i van tolerar aquest règim especial que permet que 21 funcionaris - de la cambra catalana cobrin pràcticament el 100% del sou malgrat que ja no ocupen el seu lloc de treball. Aquests reben un sou anual d'entre 56.000 i 150.000 euros l'any durant un màxim de cinc anys.

65815-parlament.jpg

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, per la seva banda, ha anunciat que "proposarem tenir un portal de transparència propi perquè precisament totes aquestes informacions ja siguin disponibles i no calguin gimcanes periodístiques".

També ha destacat que "vaig demanar de fer tot el possible per modificar" el règim especial, però ha puntualitzat que "cal una negociació col·lectiva perquè afecta els sous dels treballadors". Tot i això, ha dit que "a l'última Mesa de l'any es va regular el permís d'edat", tanmateix hi ha una pròrroga que fa que no afecti ni les 21 persones que ja estan en aquest règim ni les que ho van demanar l'any passat.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 Alien, Saturn, 17/01/2022 - 21:01

¿Y para mantener zánganos nos van a subir cuotas a los autónomos? El Parlament em roba.

#8 Manuel, Santa Coloma de Gramenet, 17/01/2022 - 19:27

Uffff! Fàstic gran.

#6 Marcial Heredia, el circo de la tele, 17/01/2022 - 18:37

Dejaron la puerta abierta. Los tres, la dejaron abierta a más, quien sabe si alguien necesitaría cobijarse; un ujier, un telefonista, el sobrinito que lleva allí desde los quince, la amiguita de los daikiris ... hay tantos hartos de trabajar y gente que necesita entrar.

#5 bejota, bcn, 17/01/2022 - 18:11

TE RECUERDO , TORRENT , LO QUE TE DIJERON LOS EMPRESARIOS ALEMANES:"SI NOS TOCAIS LAS NARICES CON LA CONSTITUCIÓN ,NOS VAMOS."

#4 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 17/01/2022 - 17:41

"es necesaria una negociación colectiva porque afecta a los sueldos de los trabajadores" Pero Uds. no se han caraterizado por ir contra leyes o normas, sentencias, etc., etc., "injustas" a su juicio, sin importarles nada. A qué esperan para remeiarlo y no digan que se sustenta en un convenio cuando Uds. se saltan hasta la Constitución.