Política · 21 de Maig de 2015. 14:32h.

Trias acusa Jorge Fernández de "nacionalcatolicisme"

L'alcaldable de CiU es mostra disposat a pactar amb tothom

Trias acusa Jorge Fernández de "nacionalcatolicisme"

Trias, amb Bassas

L’alcalde i candidat de CiU a la reelecció a Barcelona, Xavier Trias, ha participat en un esmorzar informatiu a la Cambra de Comerç, que ha organitzat el diari Ara i ha presentat i dirigit el periodista Antoni Bassas, amb qui han conversat sobre diversos temes d’actualitat.

L’alcalde s’ha mostrat “disposat a pactar amb tothom perquè per a la ciutat seria un error no arribar a acords”. El primer tema que s’ha introduït ha estat la nova avaria de Renfe, que ha provocat alteracions a la xarxa ferroviària catalana.  A parer de Trias, “és una vergonya i una demostració que les coses no van, i que no aniran mai mentre continuï aquesta dependència amb l’Estat central”. Així ha criticat que aquesta avaria és el resultat d’una manca de manteniment i d’inversió.
 
Sobre el suport que Trias va rebre ahir de la monja dominica Sor Lucia Caram, l’alcalde  ha afirmat que “està molt d’acord amb els seus plantejaments d’ajudar als més necessitats, ella creu que la manera d’acabar amb la pobresa és crear activitat econòmica”. Pel que fa a les crítiques que ha rebut Caram, i també la religiosa Teresa Forcades, per part del ministre Fernández Díaz, qui va afirmar que CiU estava tornant al “nacionalcatolocisme”, Trias ha afirmat que “ell sí que el practica”.
 
L’alcalde ha assenyalat que l’Ajuntament ha col·laborat al llarg d’aquests anys amb la PAH i ha lamentat que no es reconegui l’acció que s’ha dut a terme: “a Barcelona no es queda ningú sense sostre perquè des de l‘Ajuntament donem resposta, no tenim límit per atendre les persones i ajudem a tothom”.

Sobre Ada Colau, antiga portaveu de la PAH i ara candidata a l’alcaldia per Barcelona en Comú, Trias ha lamentat que digui “bestieses perquè en política no val tot, i el més greu és que aquesta manera de fer sembla que s’ha posat de moda i no és exclusiva d’un partit. Estem caient en una política escombraria que és lamentable”.Tot i això, Trias s’ha mostrat “disposat a pactar amb tothom”, i ha afegit que “hi haurà gent que segur que no voldrà fer govern, però no arribar a acords per la ciutat seria un error”.
 
Sobre els resultats i possibles futurs pactes, Trias ha afirmat que si, com espera, guanya les eleccions el proper diumenge, “potser hi ha gent que voldrà entrar al govern o partits que, sense entrar al govern, podran ajudar des de fora”. Amb tot, ha assenyalat que “per fer un pacte de govern el primer que cal fer és seure i tenir clar què farem i què no farem”.

L’alcalde ha assenyalat que amb una alta participació “m’anirà millor”, però ha afegit que “no hi ha un gran entusiasme per la política i això ens ha de fer reflexionar a tots”. Ell mateix, al veure que molts dirigents polítics calumnien “de manera intolerable i amb impunitat, el que és una vergonya”, s’ha qüestionat el fet de si actualment entraria en política.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 TELAMARINERA, Vilanova, 21/05/2015 - 19:38

En el Instituto de mi hijo, sus profesores promueven el catalanismo estelado.
Eso es ¿nacionalcatalanismo?. Y usted q opina?
Goma y Pla i Deniel, los dos grandes promotores del nacionalcatolicismo español eran catalanes, y por cierto con carrés dedicats (Ley de memoria histórica omitida).

#3 Nitor, Madrid, 21/05/2015 - 17:22

Pues entre el nacionalcatolicismo y el nazionalcatalanismo estamos "aviaos".

#2 pilar, barna, 21/05/2015 - 17:13

En Fernàndez Diaz serà el que vostè vulgui, però fins are no l´hem vist mai fent campanya electoral amb una monja alférez al costat, les coses com són.

#2.1 Pepe , BARCELONA , 21/05/2015 - 22:09

Pilar, el no tiene nada más llamar llamar a la monja cojonera y a los llepaculs como Bassas o la troupe de LA SEVA TELEVISIO. Todo solucionado. La monja alférez queda superada.

#1 Carlos Gomez, Bcn, 21/05/2015 - 14:56

Ja nomes esperan un miracle.
Un miracle televisiu i faranduler encarnat en Sor Lucia Caram.
Van pasant del jutge Vidal, al Sean Conery catala i ara la monja del tusiquevales.
El manicomi esta cada cop mes esverat.