Publicitat
Política · 27 de Febrer de 2015. 16:58h.

“Trias cada vegada perd més força"

Pere Almeda, de MES: "El PSC representa un model obsolet"

“Trias cada vegada perd més força"

El coordinador d'Acció Política de MES, Pere Almeda

El coordinador d'Acció Política de Moviment d’Esquerres (MES), Pere Almeda, explica en aquest entrevista el full de ruta de MES, el nou partit que aplega diversos exconsellers del PSC, per presentar-se a les municipals. La formació no es declara obertament independentista, però prefereix arribar a un acord amb ERC, Barcelona En Comú o la CUP, abans que amb Jaume Collboni.

-Què faran a partir d'ara?

Farem un debat intern per encarar les eleccions municipals, com ens organitzem com a partit, com orientem la creació d'un projecte propi que ens representi i veure quin és l'espai polític d´arribar acords amb altres candidatures.

-Quines aliances són possibles?

Esquerra, Barcelona En Comú, o la CUP, crec que la candidatura de Trias cada vegada perd més força malgrat el que diuen alguns mitjans, nosaltres no volem contribuir a la fragmentació de les esquerres, sinó consolidar una majoria que creiem que representa la ciutadania de Barcelona.

-I amb el PSC?

Ho rebutgem, creiem que les velles inèrcies no aporten res, no estimulen, no aporten res i no estan plantejant un debat interessant per a la ciutat, el nostre objectiu és fer projecte propi i sumar-lo al de les esquerres catalanistes.

-Per què no amb el PSC?

Hi ha projectes que representen un model obsolet, que han tingut la capacitat i la força de fer per tirar endavant del que havia de ser Barcelona i no ho han aconseguit, nosaltres ara volem representar un projecte propi.

-El partit que vostè representa es un partit favorable a la independència?

És la tradició del socialista catalanista que ha liderat bona part del país que ara considera que cal construir un nou model de les esquerres a Catalunya, tenim tota la ambició per conformar aquestes majories.

-ERC o la CUP aposten per la independència...

Nosaltres creiem que Catalunya necessita poder exercir el dret a decidir, tenir un referèndum, si no és possible acordar-lo i pactar-lo amb totes les garanties. Catalunya no pot espera més. No són acceptables els no de l'Estat. Després del 27S hem de configurar una majoria que dugui la voluntat dels catalans allà on s´expressi, si vol dir la Constitució d´un Estat propi, fer un procés constituent, creació d'estructures d'Estat i ser referendat per la ciutadania.

-Com valora la sentència del TC?

És una prova més que aquest Estat no representa ni representarà els interessos del que nosaltres considerem que ha de ser la legítima aspiració (el nostre futur polític), necessitem governs d'esquerres que estiguin al capdavant de les reivindicacions del catalanisme. / Entrevista realitzada per Edorta Moreno

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Juan Antonio, Bcn, 28/02/2015 - 00:55

Ex-Consellers , Ex-concejales, perdedores de primarias....cuadros con los que no se cuenta,.en definitiva tod@s los que se han quedado sin sitio. Aqui se suman lor retales de cada rincón: De este tipo de gente hay que fiarse poco o nada.

#2 Carlos Gomez, Bcn, 27/02/2015 - 18:57

Estos quieren ser los recogepelotas del partido.
Mientras haya partido habra recogepelotas, tocando las pelotas y viviendo de las pelotas.
Forman parte de esta macedonia de iluminados y gandules que llevan 2 años colocandonos una venta piramidal de viajes a la luna en Alsina Graells.
Molt catala tot

#1 Casper, Bcn, 27/02/2015 - 18:41

El geriátrico de Lérida está lleno de Seniors PePéitos com él o incluso más jóvenes, la mayoría de los cuales, por cierto, se expresan mejor en cualquiera de las dos lenguas.