Publicitat
Política · 7 de Juny de 2011. 11:55h.

Trias haurà d'esperar per ser alcalde

Un recurs del PP ajorna la constitució de l'Ajuntament de Barcelona fins l'1 de juliol

Trias haurà d'esperar per ser alcalde

Alberto Fernández i Xavier Trias, en una imatge d'arxiu

El PP ha presentat un recurs contenciós electoral davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que impedirà que l'Ajuntament de Barcelona es constitueixi dissabte que ve. Ho farà l'1 de juliol. Els populars reclamen que es comptabilitzin alguns vots a Barcelona que els atorgarien un novè regidor, en detriment del quinzè regidor de CiU.

La presentació del recurs obeeix al fet que als populars els falten 56 vots per aconseguir el novè regidor i han localitzat molts vots anul·lats per tenir només un petit traç fet amb bolígraf, cosa que en d'altres taules no ha estat un problema per considerar-los vàlids.

El PP ha decidit esgotar així totes les vies després que la junta electoral central (JEC) ha desestimat una part de la seva reclamació sobre els vots nuls que aquesta formació afirma que són vàlids.

La nit electoral el PP va quedar-se a 113 vots d'arrabassar un regidor a CiU. L'escrutini definitiu va reduir la distància a 56 vots. El recurs dels populars obeeix al fet que s'han anul·lat vots amb un petit traç de bolígraf, mentre que en d'altres taules s'han donat com a vàlids. Si el Tribunal Superior dóna validesa a un mínim de 56 paperetes de les 66 que el PP diu que són vàlides, CiU es quedaria amb 14 regidors i en perdria un en detriment del PP.

En un comunicat, CiU ha mostrat el seu "respecte" per la decisió del PP de presentar un recurs, però ha remarcat que això només servirà per ajornar l'acció del nou govern perquè no modificarà les majories al ple del consistori.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 carracuca, barcelona ESPAÑA, 07/06/2011 - 17:59

el tio, además de tramposo, era tonto porque pensaba que iba a pasar por alto. Pidió disculpas pero le abochorné y le pegué bronca delante de toda la gente que había allí. Osea, que conozco el percal de manera directa y se que pueden colarse algunas trampas. Bien que hace el PPC en denunciarlo.

#1 carracuca, barcelona ESPAÑA, 07/06/2011 - 17:55

como presidente de mesa, presencié in situ una trampa que pretendía pasar un interventor del psc. A la hora de recontar las papeletas nos repartimos el trabajo para acelerar el tema. No cuadra, no cuadra..., ¿que pasaba?, pues que la pila que dicho sr había contado era la del PPC y le daba 14 menos