Política · 19 de Gener de 2015. 20:07h.

Trias pacta amb el PP

Alberto Fernández anuncia un acord amb el govern municipal que permetrà la construcció d'un hotel

Trias pacta amb el PP

Una imatge d'arxiu de Trias amb Alberto Fernández Díaz

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha pactat amb el Partit Popular català a l'Ajuntament per impulsar una permuta que permeti als propietaris de l'edifici Deutsche Bank aixecar un gran hotel a la confluència de Diagonal amb Passeig de Gràcia.

El president del grup municipal del PPC, Alberto Fernández Díaz, ha apuntat que "Barcelona guanya l'edifici i jardins del Taller Masriera com a equipament públic, en una operació de 195 milions d'euros, que suposa un benefici molt important per a Barcelona”.

Un acord amb el govern municipal que comporta la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) d'àmbit discontinu, en tres àmbits de la ciutat: l'antic Taller Masriera, Lluïsos de Gràcia i l'edifici d'oficines de Deutsche Bank.

La promotora propietària de l'Edifici Deutsche Bank ha comprat l'edifici de Masriera a la Fundació 'Pere Relats', i com a nou propietari el cedeix al consistori de forma gratuïta per compensar el canvi de planejament urbanístic.

El líder municipal del PPC ha dit que "Barcelona guanya patrimoni públic i a més obtindrà un ingrés addicional de 9,5 milions d'euros per aquesta operació per part d'aquest promotor, guanys que es poden destinar a prioritats com polítiques socials i millora de barris".

"Barcelona guanya un edifici privat que estava tancat i que passarà a ser de titularitat pública municipal per transformar-se en un equipament públic, sense definir encara, i a més els jardins seran d'ús públic per als barcelonins", ha manifestat.

Aquesta operació ha de determinar el desenvolupament del planejament en l'àmbit de l'actual edifici d'oficines de Deutsche Bank. Una actuació que podria permetre la creació de 400 lloc de treballs nous, 300 vinculats a l'activitat hotelera i 100 vinculats a la restauració, segons ha assegurat el PP.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#14 prolim, barcelona, 22/01/2015 - 15:01

Als Fernández Diaz, ni aigua. Cap vot per ells ni per la gent que hi pacta. A veure si els perdem de vista d'una vegada

#13 Carlos Gomez, Bcn, 20/01/2015 - 15:04

El astutol lider internacional y masover de la prodigiosa Familia Pujol declaro ante notario en 2006 que jamas pactaria con el despreciable, por españolista no por reaccionario claro,Partido Popular.
Pero eso fue hace mas de 8 años, cuando todavia no se habia hecho exitoso empresario del espectaculo

#13.1 Hector, bcn, 21/01/2015 - 22:20

El partido popular cuando CIU hizo el giro independentista dijo que jamas pactaria con un partido que quiere la independencia, EJEM, se te olvidaba ese pequeño detalle insignificante tambien.

#12 Manolo, Barcelona, 20/01/2015 - 15:00

La derecha es la derecha

A ver si aprenden y se dan cuenta los de ERC, IU y PSC

El apoyo de Junqueras al presupuesto del Gran Timonel es una traición más de ERC a la izquierda

#11 Calos Gomez, Bcn, 20/01/2015 - 14:58

Hola don Pepito, hola Don Jose....

#10 Carlos Gomez, Bcn, 20/01/2015 - 14:02

Deprisa, deprisa que hay elecciones y viene gente de poco fiar.