Publicitat
Política · 26 de Gener de 2014. 21:11h.

Trias posa com a model Suïssa

"Catalunya no té solució si es continua igual"

Trias posa com a model Suïssa

Trias

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha manifestat en una entrevista al 3/24 que "Catalunya no té solució si es continua igual. Catalunya, què pot fer? Doncs voler ser una nació amb totes les conseqüències. I l'altra possibilitat és que el govern central digués 'm'interessa que continuï aquí i jo li reconec que és una nació'".

Trias ha afirmat que "han de moure fitxa. No mouen fitxa, diuen 'no'. Anem a l'enfrontament. Jo crec que és una gran equivocació", i ha posat l'exemple de Suïssa. "A Suïssa no se sap qui és el president, gairebé. I és un país que està fet de cantons, i els cantons són sobirans, i els cantons tenen molt poca dependència", ha recordat.

Trias ha afegit, d'altra banda, que el dinar a Fonteta va transcórrer en un ambient amable. Un dinar emmarcat i precedit, ha dit, per la negativa del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la celebració d'una consulta.

Segons Trias, "Rajoy s'equivoca. No estendre la mà i buscar mecanismes d'acord, i voler marcar les diferències, amb la situació política que tenim, jo crec que és un error. Crec que s'han de buscar mecanismes perquè això no es converteixi en un partit de futbol i que no siguin les passions les que dominin".

"Jo crec que quan parles de tu a tu amb la gent que hi havia ahir -perquè hi havia empresaris, gent de Madrid- i, quan hi parles de tu a tu, pots no posar-te d'acord, perquè ho veiem de manera diferent, però quan t'expliques es genera un respecte", indica.

Trias ha sentenciat que "o canvia la situació, o Catalunya no és viable. I, després, la gent s'ha d'adonar que contínuament es fereixen sentiments. I ferir sentiments que van lligats a aspectes culturals, a aspectes del que sents tu pel teu país, doncs això no va bé". També considera insòlit que no es pugui fer la consulta.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 BEJOTA, BCN, 27/01/2014 - 17:27

EL QUEBEC , ESCOCIA , ARA SUÏSSA....

#10 Hala, ja tenim els comentaris infantils!, BCN, 27/01/2014 - 14:36

Que poc que han trigat a fer jocs "intel·ligents" de paraules amb les contes a Suïssa. Es lo únic a que poden aspirar... com aquelles samarretes del PSC per a la seva estrellada campanya electoral de "jo no soc Suïssa", perque l'hi donaven mes crèdit a una portada de La Razón que al la justicia..

#9 Ferranbcn24, Barcelona, 27/01/2014 - 11:24

Normal q piense en Suiza, el.pais de la evasion fiscal y secretos bancarios: le habra traicionado el subsconsciente ?

#8 pepe, andorra, 27/01/2014 - 04:21

Ni Cataluña ni Españ son viables mientras tengamos pegados en el cuerpo las sanguijuelas de los políticos, q solo saben chupar del bote en lugar de hacer un país mas prospero y rico.

#6 pep, manresa, 26/01/2014 - 23:41

Suïssa no, home, millor Liechtenstein, com els del teu partit.

#6.1 pip, Igualada, 27/01/2014 - 10:22

pep, estàs fatal nano. Cada cop pitjor.