Política · 28 d'Octubre de 2011. 15:27h.

Trias rebutja afegir Barcelona a “Municipis per la Independència”

L'associació està impulsada per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal

Trias rebutja afegir Barcelona a “Municipis per la Independència”

Vila d'Abalda, amb dirigents d'ERC, en una foto d'arxiu

CiU ha dit no al prec d’Unitat per Barcelona perquè Barcelona participi en l’associació Municipis per la Independència tot i ser una organització, fundada a Vic a instàncies de l'alcalde d'Unió, Josep Maria Vila d'Abadal.

El regidor del grup municipal UnitatxBCN, Joan Laporta, ha recordat "l’ampli suport i sentiment independentista que aquesta setmana ha revelat amb dades a la mà l’enquesta del CEO" i l’ha sorprès la resposta de CiU quan després de “reivindicar paternitat en l’associació Municipis per la Independència, l'ha rebutjat perquè, segons creu, s’hauria d’haver presentat en un altre format que no fos un prec, a fi i efecte d’assolir un consens més ampli".

L'agrupació municipal independentista d'ERC+Dcat+Rcat a l’Ajuntament proposa que Barcelona, com a capital de Catalunya, "s’afegeixi a participar en la creació de l’associació d’ens locals Municipis per la Independència que ja agrupa una cinquantena de municipis i té per objecte promoure l’exercici del Dret a Decidir, d’acord amb dels principis fonamentals dels drets humans de la carta de les Nacions Unides i  el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics que l’estat espanyol va ratificar l’any 1977". 

Tal com va fer notar el líder d’ERC, Jordi Portabella aquesta setmana mateix, “aquesta és una proposta que va en el sentit contrari als requeriments d’exclusivitat del PP en voler pactar els pressupostos”.

Portabella ha afirmat que en aquest Ple ja hem vist “com el govern, lluny d’estar a favor de treballar en xarxa pel municipalisme, la col·laboració i la inclusió està per l’exclusivitat excloent que li exigeix el PP”.

Portabella ha recordat que el Partit Popular representa “el mig milió de vots contra l’Estatut que va recollir i que va a guanyar als tribunals el que perd per voluntat popular com és la immersió lingüística”.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Quicu, Barcelona, 31/10/2011 - 08:51

En Trias pel el cami que va serà pitjor que l'Hereu i en Clos.

#7 redidecore, Mataró, 29/10/2011 - 19:42

Molt malament CIU, ja heu perdut la meitat dels vots i la confiança dels catalans.

#6 Joan, Bcn, 29/10/2011 - 12:22

De verdad creeis que el 51% de los Barceloneses estan por la independencia de Cataluña?
Pues entonces el alcalde de Barcelona que representa a TODOS los Barceloneses actua en consecuencia.

#5 Vicenç Ramoneda, Sentmenat, 28/10/2011 - 20:31

Hi ha unes persones que encara no tenen clara la frase d'en Josep Pla segons la qual el que més s'assembla a un espanyol de dretes és un espanyol d'esquerres.
Convergéncia i Unionismo.

#4 Jordi Juan, Barcelona, 28/10/2011 - 20:18

Me parece muy bien que Barcelona se niegue a participar en esta pantomima de UxBCN y ERC que son organizaciones sin ningun peso en la ciudad de Barcelona. Ya estamos cansados de esta demagogia.