Publicitat
Política · 18 de Maig de 2017. 09:33h.

Triguen trenta anys per dissoldre el primer consell comarcal

El del Barcelonès està esquitxat per presumpta corrupció

Triguen trenta anys per dissoldre el primer consell comarcal

El Parlament ha aprovat aquest dimecres les proposicions de llei de Junts pel Sí, Ciutadans i el PSC per suprimir el Consell Comarcal del Barcelonès. Aquest serà el primer ens supramunicipal de Catalunya que el dissoldrà després que els tres textos hagin superar el debat a la totalitat i continuïn el tràmit parlamentari. Junts pel Sí ha assegurat que el Consell Comarcal se suprimirà en un període màxim de sis mesos, garantint que la qualitat dels serveis es mantinguin, que es mantinguin els treballadors i el finançament.

La decisió de dissoldre el Consell Comarcal del Barcelonès arriba després que la Sindicatura de Comptes denunciés a principis d'any nombroses irregularitats en la gestió de quatre empreses públiques que depenen del Consell Comarcal del Barcelonès: Regesa, especialitzada en la rehabilitació i gestió urbanística; Rassa, dedicada als aparcaments; Marina Badalona, encarregada de la construcció i gestió del port de Badalona, i Fundació Pisos de Lloguer, dedicada als habitatges de protecció oficial.

La Sindicatura va auditar els comptes durant el període 2005-2011 i va detectar adjudicacions d'obres a dit, irregularitats en la tramitació, inflacions de costos de fins a un 24% ,o fins i tot apropiació indeguda de diners públics

El Consell Comarcal del Barcelonès es va constituir el nou de març de 1988 i agrupa els municipis de Barcelona, Badalona, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet, exercint competències en matèria de cooperació, assessorament i coordinació del consistoris.

Els diputats de Junts pel Sí, Joan Ramon Casals i Gerard Gómez, han assegurat que la supressió del consell “reforça el model territorial definit a l’Estatut”, “millorarà l'eficiència i el servei als ciutadans” i “es podran eliminar duplicitats”. Respecte les irregularitats detectades per la Sindicatura de Comptes, Junts pel Sí ha exigit “arribar fins el final de les investigacions que s'escaiguin” i “demanarem responsabilitats”.

Les iniciatives de JxSí i el PSC preveuen que les competències i els serveis de l'ens supramunicipal es distribueixin entre els ajuntaments de la comarca, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, altres consells comarcals o la mateixa Generalitat; mentre que Ciutadans defensa que les funcions del consell comarcal passin íntegrament a l'AMB.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 19/05/2017 - 03:22

"El Consejo comarcal del Barcelones gasta al año 240.000 euros en dietas
El presidente y los siete vicepresidentes del ente comarcal cobran 145.000 euros por asistir a plenos y comisiones"

El Pais 28-11-2011


La patria per que se la treballa.

#3 Kropotkin, Vic, 18/05/2017 - 14:59

Hombre, esta es la que puede acabar en la carcel por comprar ilegalmente las urnas del referendum ilegal.. Jua, jua, jua,...

#2 G.Bellalta, Girona, 18/05/2017 - 13:34

Todos los consejos comarcales tiene que callar, digo todos, el día que la UDEF entre a saco, saldrán por la ventana ya hay algunos destruyendo papeles

#1 pepe.----, andorra, 18/05/2017 - 12:33

comparado con lo q se hizo durante las olimpiadas por parte de todos los partidos, eso es una propinilla. Si lo han deshecho, es pq no lo controlaban, no por otra cosa, existen innumerables empresas y entes publicos, q hacen lo mismo y no se meten con ellos, pq estan controlados por las personas adecuadas. No como este.