Política · 6 de Juliol de 2017. 19:07h.

Tripartit a l’horitzó

Xavier Domènech augura que el “nou projecte de país serà d’esquerres o no serà”

Tripartit a l’horitzó

Anna Gabriel, Marta Rovira, Xavier Domènech i Núria Parlón

El coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, ha apostat per un nou tripartit a l’afirmar que "un nou projecte de país serà d'esquerres o no serà”. Ho ha fet durant una taula rodona a la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya. També ha manifestat que "Catalunya es construirà amb aquells que saben que per decidir s'ha de construir, decidirem més col·lectivament, si ho fem construint col·lectivament”.

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha dit que "em sembla que l'aliança de les esquerres a Catalunya en un futur hi serà si comença ara, si comencem per entendre que venen uns mesos molt durs, els més complicats, que ens volen plantejar el dret a decidir que tenim com a ciutadans". "Les esquerres tenim l'obligació de tenir un espai en el qual tots plegats ens posem d'acord, sobre quines garanties volem donar l'1 d'octubre”, ha afegit. Rovira ha reblat: “No és possible parlar de governs d'esquerres sense parlar de com arribem a l'1 d'octubre".

L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha assegurat que "és important que des de l'esquerra siguem capaços d'establir una agenda en comú de transformació i de canvi". Per altra banda la diputada de la CUP Anna Gabriel, ha afirmat que "l'aliança amb altres esquerres passa per retornar el poder a la gent" - que ho ha exemplificat amb la sortida de la Unió Europea-i no tenir com a límits ni la Constitució del 78 ni els mercats. "Ara tenim la possibilitat de sumar esforços per fer que el referèndum no vagi només de dirimí en una qüestió territorial; si hi ha un motor d'esquerres potent que entén que aquest referèndum és el primer pas d'una transformació profunda de la societat tenim la possibilitat de guanyar-lo", ha etzibat.

Gabriel ha remarcat que “en aquest país les elits econòmiques són minoria encara que siguin molt poderoses, aquest país està fet de gent de classe treballadora, no està fet numèricament de burgesia catalana, si aquesta gent en lloc d'estar asseguts alguns des del cinisme, rient-se de les dificultats que posa l'Estat ens activem i som majoria i exigim que aquest referèndum sigui el primer pas per canviar-ho tot d'arrel, no tinc cap dubte que guanyarem". "Mai podem posar-nos de qui més governa, qui té les armes, de qui té el monopoli de la violència, si les que estem acostumades a lluitar entenem que la lluita serà d'esquerres o no serà, no tinc cap dubte que anem a una", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 pepe.----, andorra, 07/07/2017 - 09:38

no se puede ser de izquierdas con las cosas q pasan en España hoy en dia y cobrando el pedazo de nomina de todos nosotros q os llevais.

#8 pepe.----, andorra, 07/07/2017 - 09:37

Para ser de izquierdas, termino decimononico q solo engaña y q realmente no existe hoy en dia, aun os queda mucho, pero izquierdas de verdad, de los q consiguieron la jornada de 40 horas para todos los trabajadores del mundo, CNT, vosotros os llamais izquierdas pero no sois mas q los mamporreros del señor feudal y sus oligarquias. Me dais risa.

#7 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 07/07/2017 - 09:33

Em fan gràcia aquestes frases grandiloquents "serà o no serà", o "Ara o mai".
Cada cop que han dit "Ara o mai", i no ha estat "ara", han canviat el "mai" per "potser un altra dia".
Personalment, aquest cop crec que tenen raó, i que "no serà".

#6 Casper, Bcn, 07/07/2017 - 06:53

Todos los de la foto son separatistas transversales. El Domenech roba votos de españoles.

#5 Asensio, Vilaseca., 06/07/2017 - 22:16

Mientras el proyecto de pais no sea de izquierdas si o si.