Publicitat
Política · 5 de Febrer de 2010. 21:02h.

Triple 'no' als referèndums a Barcelona

PSC, PP i ICV rebutgen augmentar la participació ciutadana mitjançant consultes

Triple 'no' als referèndums a Barcelona

Jordi Portabella, amb l'alcalde, Jordi Hereu

El rebuig dels grups municipals de Barcelona del PSC, PP i ICV ha impedit que prosperés una proposta presentada per ERC per augmentar la participació ciutadana en les decisions de l'Ajuntament, mitjançant la realització de consultes entre els veïns.

En concret, el president del grup d'ERC, Jordi Portabella, ha plantejat en el ple municipal d'aquest divendres la necessitat que l'Ajuntament apliqui la "voluntat de la seva ciutadania, posant els mitjans per fer complir el que estableix la legislació, com el reglament de participació ciutadana, on les associacions poden convocar una consulta si aixi ho manifesten el 10% de les entitats registrades”. 

“Hi ha un dret d’ús de la ciutat", ha dit Portabella, "en el qual, si un nombre de ciutadans desitgen tirar endavant una iniciativa consultiva, vostes els han d’ajudar. Però es clar, continuen prioritzant els seus interessos. Nosaltres volem que, dins del marc legal, tothom tingui garantit el dret d’ús”.

També ha afirmat que "aquesta és una proposició d’interès general, que arriba amb la voluntat de facilitar la normalització de les consultes ciutadanes i que pretén combatre la desafecció ciutadana cap a les institucions i la política”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Josep, Barcelona, 06/02/2010 - 21:03

Del PP i del PSC ja m'ho esperava, però d'Iniciativa ??? La Mayol m'ha decepcionat !

#8 laio, que paqué, BCN, 06/02/2010 - 19:39

l'catalanistes, de dretes i "d'esquerres" sempre acaba unit, quan els convé. A veure quan el catala am seny aprendrà a fer el mateix.

#7 Montesquieu, barcelona, 06/02/2010 - 18:51

Es pot saber quina relacio trobeu entre aquesta noticia i el nacionalisme de cap mena? No es tracta nomes de donar mes vies de particiapcio a la ciutadania??

#6 pepillo, barcelona, 06/02/2010 - 13:24

Joan, perquè no fas algun curset de català?. Són gratis, com pensar.

#5 joan, manresa, 06/02/2010 - 11:47

Mítels..,"eramos pocos i pa....."..Ya surten las arrels i depencias espanyolistas..Era d'esperar,hara argumentaran mil cosses,fracás,ridicul,ilegal...tot per tapar la seba dependencia....Pobrets,com gossets peteners,ni cucas ni muxons...Son dependents