Publicitat
Política · 26 de Setembre de 2017. 20:43h.

Trump troba una "ximpleria" la independència

El president dels EUA assegura que “Espanya és una gran país i hauria de seguir unida”

Trump troba una "ximpleria" la independència

Donald Trump i Mariano Rajoy (foto: Govern espanyol)

El president del Estats Units, Donald Trump, ha qualificat de “bajanada” la possibilitat que Catalunya s’independitzi de l’Estat espanyol i ha manifestat que “Espanya és un gran país i hauria de seguir unit”. “Jo crec que la gent de Catalunya, si tenim en compte les xifres correctes, s’estimen el seu país, s’estimen Espanya i no marxarien”, ha asseverat el mandatari nord-americà en la roda de premsa posterior a la reunió amb Mariano Rajoy a la Casa Blanca.

Trump ha reblat que “la gent de Catalunya es quedaria amb Espanya” perquè “seria una bajanada no fer-ho”. També ha manifestat que “he anat veient com avançava la situació, però porta avançant durant segles”. “Ningú sap si votaran, Rajoy diu que no votaran, però jo crec que la gent s’hi oposarà”, ha conclòs el president dels EUA, alhora que ha subratllat el “gran respecte” per Espanya i el seu president.

Per la seva banda, el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha titllat de “disbarat” el referèndum quan “tothom sap que no hi ha paperetes, ni locals”. “Pot haver enrenou, soroll, però no pot haver un referèndum vàlid i democràtic amb garanties”, ha sentenciat el cap de l’Executiu central.

Rajoy també ha descartat una DUI i ha fet una crida a recuperar el “sentit comú”, perquè el procés sobiranista “genera divisió i no aporta res de bo”. “Jo el que espero és passar a una nova etapa on prevalgui el sentit comú la llei i la democràcia”, ha expressat.

Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#23 Karhu, Bcn, 27/09/2017 - 13:05

6mil millons d’euros i aixo es tot el que diu xS

#22 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 27/09/2017 - 12:12

En tot cas, si la independència de Catalunya és una "ximpleria" que es deixi envair per Rússia o Corea del Nord potser canviarà d'opinió. No fa cap gràcia que et manin estrangers i menys franquistes.

#22.1 pepe.----, andorra, 27/09/2017 - 16:44

Lo dices por la invasion q sufre Barcelona por parte de arribistas, oportunistas y aprovechados del separatismo, pq de momento es la unica invasion q conozco en España. Lo de banalizar el franquismo pq es un oponente politico, me parece un insulto a las victimas del franquismo.

#21 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 27/09/2017 - 11:09

“Hem anat veient com avança la situació, que porta avançant durant segles. No sabem si votaran. El president Rajoy dirà que no, però crec que la gent s’hi oposarà”

Trump

#21.1 pepe.----, andorra, 27/09/2017 - 16:46

Solo rajoy? Yo también digo q no y estoy en las antípodas de lo q haga o diga rajao.... Si Durruti levantara la cabeza, seguro q volviais a salir corriendo en direccion a Francia.....

#20 Martín Martínez Mart, Barcelona, 27/09/2017 - 10:24

Al món l'independentisme té pocs defensors.

#19 modium, Moià, 27/09/2017 - 10:12

Pels espanyols recuperar el sentit comú vol dir que els catalans quan escoltem "a por ellos" fer veure que no ho hem sentit i quan ens foten els calés fer veure que no ha passat, i quan ens desprecien la llengua, fer veure que tots som castellans, etc.

#19.1 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 27/09/2017 - 10:48

El "a por ellos" va ser lamentable, pero minoritari i anecdótic.
Els "Visca Terra Lliure" els sentim als mitings de la Forcadell i fins i tot als concerts de La Mercè, i no he sentit cap autocrítica.
I si, qui crida "Visca Terra Lliure" està pensant en el grup terrorista, no en que la seva terra sigui "lliure".

#19.2 pepe.----, andorra, 27/09/2017 - 16:48

los unicos q desprecian una lengua son los separatas, q odian el español y lo han desterrado de la enseñanza por odio. Pero es tipico lo de airear los defectos ajenos y callar las faltas propias, claro, esta muy mal lo de a por ellos, pero es co.jo.nudo, ir de la mano de los bildutarras, del sr. Soros y de los islamistas de Qatar...