Publicitat
Política · 11 d'Abril de 2014. 22:27h.

Tura apel·la a la intel·ligència

L'exconsellera adverteix que "ens equivocaríem si tot ho deixem per després de la independència"

Tura apel·la a la intel·ligència

Una imatge de l'acte celebrat a Martorell

L'exconsellera Montserrat Tura ha fet una crida al "realisme, el rigor i la seriositat" en un debat sobre el futur del país organitzat per l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) a Martorell (Baix Llobregat) en el que han participat, a més d'ella, Josep Rull (CiU), Oriol Amorós (ERC), Jaume Bosch (ICV), Alex Maymó (CUP) i Jaume Marfany (Assemblea).

Tura ha afirmat, davant un auditori majoritàriament sobiranista, que "si els hi digués que el que més m’entusiasma en aquest país és la mobilització popular vostès estarien molt contents", però ha alertat que "són imprescindibles les institucions de representació democràtica" en una velada al·lusió a l'ANC.

"Les coses les haurem de fer amb molta intel·ligència, per un Parlament que hagi estat escollit per sufragi universal", ha afegit. El propi representant de la CUP, Alex Maymó, regidor a Molins de Rei, ha admès que "s'està estenen la idea que quan siguem independents viurem molt bé", però ha recordat la crisi de Catalunya Caixa amb "Narcís Serra de president".

Mentre que Jaume Marfany, de l'ANC, ha reconegut per la seva banda que "la independència no es la solució de res, però és la gran oportunitat de canviar les coses". "Volem la independència per millorar la societat", ha insistit.

Tura ha fet també una crida a no supeditar l'agenda econòmica a l'agenda política perquè "hauríem de tenir política industrial i no haver deixat de fer inversió pública" alhora que ha explicat el cas d'una dona que li va confessar recentment que havia robat una pasta dentífrica en un supermercat.

"A tots ens fa il·lusió començar un país de nou, però ens equivocaríem si pensem que tots seran bons", ha continuat. L'exconsellera ha manifestat que "ens equivocaríem també si tot ho deixem per després de la independència" i ha recordat, per exemple, que a la terminal 1 de l'Aeroport del Prat no arriba el transport públic.

Finalment ha recordat, sobre la crisi bancària, que s'han rescatat bancs abans que persones i que "ningú ha intentat modificar" el sistema financer. "He preguntat moltes vegades perquè i ningú ha sabut donar-me resposta”.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#18 El azote de los necios, Barcelona, España, 13/04/2014 - 13:38

Tura, si inteligencia significa engañar durante décadas a tus votantes catalanes que se sentían españoles y a los que despreciabas......no queremos tu inteligencia maligna y de la manipulación....

#17 spanish, Madrid, 12/04/2014 - 18:59

col.laborant amb una entitat colpista ? carai .....ex conselleera

#16 FGR, Barcelona, Espanya, 12/04/2014 - 17:23

Per fi aquesta farsant s'ha tret la careta. Tota la vida parasitant el vot espanyolista del PSC-PSOE. Aquest era realment el problema de Catalunya, vot aconseguit a força d'enganyar la gent, per anar preparant la independencia

#15 La fal · làcia dels "països catalans" ... (2) ...., La fal · làcia dels "països catalans"..., 12/04/2014 - 16:01

3) Des AL-ANDALUS han estat, durant segles i segles, influint-se
      Mútua i recíprocament ...

4) De fet, hi ha un "LLEGAT" mossàrab molt ampli en el "català" ACTUAL
      (= RAVAL-BARRI-RAMBLA-SÍNDRIA...-ET/-ETA/-ETS/-ETES ...) ..............

#14 La fal · làcia dels "països catalans" ... (1) ...., La fal · làcia dels "països catalans"..., 12/04/2014 - 15:53

1) Els idiomes: CATALÀ (= Llemosí-Occità-Provençal), ARAGONÉS oriental
      (= Xapurreau), VALENCIÀ (= Mossàrab llevantí), MALLORQUÍ / BALEAR
      (= Mossàrab llevantí insular), ... són:

2) LLENGÜES LLATINES i "VEÏNES", que ...

(segueix) (2) ..................