Publicitat

La consellera de Justícia marca perfil, però té l'aparell del PSC en contra

Tura, candidata?

Tura, amb Carod, en una imatge d'arxiu

Quan Pasqual Maragall va saber de les intencions de José Montilla de substituir-lo com a cap de llista del PSC en les darreres eleccions al Parlament, l'encara president de la Generalitat va sondejar discretament alguns consellers -com Montserrat Tura o Antoni Castells- per si volien forçar unes primàries.

L'aleshores consellera d'Interior no va gosar perquè amb tota probabilitat les hauria perdut. En el nou Govern de José Montilla va continuar a l'Executiu, però es va veure 'rebaixada' a consellera de Justícia perquè el líder d'Iniciativa, Joan Saura, va assumir també Interior.

Des de llavors, no se l'ha vist mai còmoda a Justícia -ha sortit en defensa dels Mossos quan no ho ha fet Saura- i no ha deixat de marcar perfil tot i que la repetició de Montilla com a candidat del PSC està datada i beneïda. Tura, que va sonar de secretari d'organització al famós congrés de Sitges- no és ben vist per l'aparell, dominada sobretot pels 'capitans' -ara ascendits a dirigents- del Baix Llobregat.

Però en les darreres setmanes , Montserrat Tura -neboda del traspassat Jordi Solé Tura- no ha deixat de marcar perfil polític darrerament. El passat 17 de desembre, en una entrevista a El Punt, criticava al PSOE i demanava "el nostre reconeixement nacional" i el passat 24 de novembre defensava en qualitat de portaveu del Govern en roda de premsa -i en contra del criteri de Saura- que l'oposició tingués accés als informes del Govern arran de la polèmica.

Fins i tot és dels pocs membres de l'Executiu que fa autocrítica, el 8 de novembre, en aquest cas en una entrevista a l'Avui, afirmava que "el Govern ha de reconèixer que tenim un greu problema perquè, si no, no el solucionarem" sobre la desafecció i els darrers casos de corrupció.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Fenicia, Girona, 14/01/2010 - 11:55

Els de CiU veuen bé a la Tura...amb aixó està tot dit. Aguna cosa voldrà dir de la personalitat i actitud d\'aquesta senyora.

#5 Potaroig, Tàrrega, 13/01/2010 - 08:58

Tura ara manen els xarnegos i no et deixaràn mai ser la número 1.......

eto ej nuestro....

Dona gàcies que et deixen cobrir la quota.

#4 Eli, Barcelona, 12/01/2010 - 19:11

El que Tura sigui o no candidata no és el més significatiu de la notícia. Ho és que l'aparell del PSC la tingui vetada. Els gris i mediocre aparell del Baix Llobregat, quin mal està fent

#3 Fotem-los al carrer, Barcelona, 12/01/2010 - 15:54

La Tura farà la seva presentació com a cadidata al peatge de La Llagosta, acompanyada d' una famfàrria de clàxons

#2 Silvestre, Sant Sebastià M, 12/01/2010 - 13:47

En aquest cas, sí que es pot dir i ben clar: les mateixes gosses amb diferents collars. Donde pongo Tura quito Manuela, donde pongo Manuela quito Hernández, i així anar fent. La mateixa púrria que s'estimava més l'Eurodisney a Paris que a Tarragona.