Publicitat
Política · 10 d'Agost de 2011. 09:47h.

Tura insta el PSC a idear una alternativa al pacte fiscal de CiU

L'exconsellera irromp en el debat precongressual amb una plataforma afí

Tura insta el PSC a idear una alternativa al pacte fiscal de CiU

Tura, quan va presentar-se a les primàries per ser la candidata del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, en una foto d'arxiu

El corrent intern del PSC 'Per sumar canviar', que liderada l’excosellera Montserrat Tura, demana al partit que ideï una proposta ferma de reforma del sistema de finançament de la Generalitat, alternativa del sistema de pacte fiscal, bandera de CiU en aquesta legislatura i eleccions.

En aquest sentit, el moviment, a través de tres documents publicats al seu bloc, demana al PSC que deixi clar que defensa el principi “d'igual finançament per càpita i igualtat de competències a totes les comunitats, al marge de si es disposa o no de concert econòmic” i la corresponsabilitat fiscal, és a dir, que tant les autonomies com el govern assumeixin les conseqüències de qualsevol variació dels impostos que controlen.

En un dels documents, el col·lectiu presenta un recull d’objectius concrets per arribar a un projecte d’una estat federal vinculat a una reforma de la Constitució, en el qual, s’apunta que “en el marc d’una reforma constitucional” és “necessari obrir el debat sobre la forma d’articular jurídicament el dret de l’autodeterminació”.

Respecte altres temes polèmics que es debatran en el Congrés, aquest grup insisteix en la necessitat que el PSC tingui un grup propi a la cambra espanyola i que es realitzin primàries per triar “tots els caps de llista” mentre que l’elecció del primer secretari es faci de forma directa i separada de la resta de membres de l’executiva.

Acompanyen a Tura en aquesta iniciativa els exdiputats Àlex Masllorens i Toni Comín, a més d'altres militants com Francesc Freixa i Elvira Duran. El col.lectiu s'articula a través d'una web i de les xarxes socials i té com a objectiu que les seves propostes es converteixin en esmenes per modificar la ponència marc del congrés que els socialistes celebraran el 17 i 18 de desembre.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 kim, hospi, 10/08/2011 - 18:23

Jo tinc una alternativa al pacte fiscal, l'independencia.

#12.1 Lola les, hospi, 11/08/2011 - 00:56

El que no acabo d'entendre es perque cal una alternativa al pacte fiscal, sembla que els sociates butiflers son tan inadaptats que no s'adonen del seu propi autoaillament. Volen alternativa, doncs l'independencia i fora.

#11 Patateta, Horta, 10/08/2011 - 16:20

.

#10 Pere, BCN, 10/08/2011 - 14:52

Sempre som catalanistes quan arriben les eleccions, però quan toca defensar els nostres drets a Espanya som mes espanyolistes i anticatalans que l'Acebes pel Zapatero. Es possible que encara puguis enganyar a algú però cada cop en seran menys. Ja canseu amb la cançoneta de sempre

#10.1 jajajajaja, barcelona, 10/08/2011 - 15:35

Exactament com CIU molta estelada abans i depres a magar-la

#8 jajajjaaaaa, barcelona, 10/08/2011 - 13:56

Tura , per sumar.. vesta´m tu i aquests quatre gats que tots sabem qui son.....que ja fa trenta anys que vius del momio apa maca.......i per dret a l´autodeterminacio , te´n vas a ERC o a SI .....

#8.2 Pere, BCN, 10/08/2011 - 15:00

No cal que et preocupis, que el PSOE de Catalunya mai canviarà i sempre serà tant espanyolista i anticatalà com ens te acustumats en els últims 36 anys.

#8.3 jajajajaaaaa, barcelona, 10/08/2011 - 16:18

home anticatalans son els que fan veure que son sobiranistes com CIU i despres es venen per quatre duros......aquests son els traidors la resta ja se sap.......ahh el mon no es divideix en espanyolistes i catalanistes ehhh......hi ha catalans que ese sentes espanyols i no son anticatalans

#8.4 Joan, Barcelona, 10/08/2011 - 18:07

Sembla que no hi ha manera. La primera cosa que s'ha de fer per poder parlar, és tenir rigor. No és el mageix català que catalanista. Tant el PSC com CiU son catalans, però no catalanistes, tot i que hihagi militants, i fins i tot dirigents, que ho siguin de catalanistes. Hem de tenir-ho clar.

#4 Kropotkin, Vic, 10/08/2011 - 10:55

Como alternativa, yo propongo que los politicos solo puedan ganar un máximo de 5 veces el salario minimo interprofesional, que no lleven coches oficiales, que puedan gastar en una comida un máximo de 15 euros (el resto que se lo paguen ellos) y que tengan solo 1 mes de vacaciones anuales.