Publicitat

El líder del partit és qui té més opcions a hores d'ara

Tura o Navarro?

Tura, amb Clotas, en una foto d'arxiu

Els socialistes catalans tenen dues vies per escollir el seu candidat a les eleccions al Parlament que se celebraran el proper 25 de novembre: unes primàries internes o l’elecció mitjançant el consell nacional.

Malgrat no fer cap passa endavant públicament, l’executiva s’ha posat a treballar a corre-cuita i es reunirà aquest divendres per anunciar el candidat, que serà nomenat oficialment aquest diumenge pel consell nacional del partit.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, qui té més números de ser el candidat escollit per consell nacional, ha descartat la celebració d’unes primàries per la proximitat de la data electoral. Per tant, o se celebren unes primàries internes on votin només els militants, o és probable que el PSC incompleixi el mandat aprovat en el seu darrer congrés.

L’alcalde de Lleida Àngel Ros ha rebutjat entrar en la cursa per la candidatura. No així l’exconsellera Montserrat Tura, qui ha manifestat que “hi ha prou temps per fer les primàries. No podem faltar a la paraula donada en el congrés de desembre”. El precedent juga en contra de l'exconsellera: les primàries celebrades pels socialistes francesos per escollir candidat a l’Elisi van durar 1 any i 3 mesos.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 ciutadà ppcc, Barcelona, 27/09/2012 - 08:40

Cap.

A Catalunya ja hi ha opcions d'"esquerres" pròpies.

Aquesta opció és obsoleta i no aporta res al país.

Proposen un federalisme que no han ni intentat realitzar quan han governat.

#3 spanish, Madrdi, 27/09/2012 - 07:11

Tura ? estaa mujer si es indepo que hace en el PSC ? por cierto lleva 30 años en politica anda mujer no seas plsta y vete ya...hasta Ros, ha dicho que no e sposible hacer primarias muy pesada muy pesada

#2 Patateta, Horta, 26/09/2012 - 23:27

És igual qui posin, el PSC farà el que mani Rubalcaba, l'única cosa que hem d'esperar de bo és la revel·lia d'algun diputat, com Maragall, en alguna votació històrica. Ens cal aquesta gent per sumar esforços i treure el país de l'actual situació.

#1 Núria, Barcelona, 26/09/2012 - 20:50

Doncs jo vull la Tura, i no sóc socialista. El Sr. Navarro ens ha demostrat que és un venut!