Publicitat
Política · 18 de Febrer de 2009. 15:15h.

Tura qüestiona Bermejo

La consellera creu que "no dóna respostes globals"

Tura qüestiona Bermejo

Montserrat Tura, consellera de Justícia

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha declarat a TV3, respecte a la vaga dels jutges, que “jo no en dic vaga. És cert que hi ha moviments de disconformitat amb la situació actual i que la justícia necessita reformes estructurals profundes i fermes”. Per això, segons Tura “hem d’aprofitar l’energia que ha generat aquest debat sobre la protesta per fer canvis en la justícia”. Referent al ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, la consellera ha assenyalat que “només dóna resposta a algun tema d’algunes plataformes reivindicatives, però no dóna respostes globals. Per elevar el debat hauria de donar resposta de com serà la justícia d’aquí a cinc anys. Hem de superar el pessimisme, elevar el debat i fer reformes estructurals i no quedar-nos en els detalls”.

Tura ha qualificat la situació  d’“excepcional, ningú l’ha aclarit. Qui és el reponsable de veure qui anirà o no a treballar? Hem confós els papers". Per la consellera, “si falten jutges canviem l’accés. L’accés a la carrera judicial és la mateixa des de fa molt temps, s’ha de facilitar i modernitzar l’accés. I em reafirmo que l’Escola Judicial de Barcelona ha de definir un altre sistema d’accés”.

Altres propostes que ha llançat la consellera passen per “la suma de jutges i fiscals i, si tenim tres vegades més nombre d’advocats, que facin mediació i no només introducció de demanes”. Per Tura és imprescindible que “es defineixi el que correspon a l’autoritat judicial i què correspon a altres entitats”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 txaviees, Barcelona, 18/02/2009 - 19:34

Sra.Tura,hauria de fer neteja dels alts càrrecs de Justícia que,segons sentència judicial,utilitzen la desviació de poder per castigar el seu personal base amb tota impunitat.Rehabilitin als afectats i demanin disculpes.La seva imatge sortirà reforçada