Publicitat
Política · 27 d'Octubre de 2013. 13:05h.

Tura treballarà per "l'avenç nacional de Catalunya"

L'exconsellera retreu a Navarro no permetre la "discrepància interna"

Tura treballarà per "l'avenç nacional de Catalunya"

Tura

L’exconsellera d’Interior i Justícia, Montserrat Tura, ha explicat que deixa el Consell Nacional del PSC perquè la direcció de la seva formació"no permet la discrepància interna". Per Tura “aquesta direcció està tan convençuda de tenir tota la raó, que creu que no ha d’escoltar l’opinió d’aquells que la tenim formada a base d’anys i anys d’experiència”.

El suplement de Catalunya Ràdio, amb Sílvia Cóppulo, Tura ha aclarit que la seva sortida del Consell Nacional no implica que deixi la política. De fet, no marxarà del PSC, sinó que treballarà a favor de la consulta perquè “jo em poso al costat per continuar servint la causa de la justícia social i de l’avenç nacional de Catalunya”.

L’exconsellera també s’ha referit a la consulta sobiranista perquè veu difícil que es pugui fer el 2014. Per Tura “és més important fer la consulta que el dia o l’any en què es faci. No sé si serà el 2014 o el 2015”.

També ha criticat el to amb què Pere Navarro va dir ahir que la consulta no es farà, i ha afegit que “el que no s’ha de fer és aquesta afirmació negant la necessitat de la consulta, perquè aquesta necessitat existeix”. Montserrat Tura creu que el PSC s'equivoca, perquè en lloc de ser un exemple per construir ponts, té una actitud intransigent.

I sobre la pregunta de la consulta, l’exconsellera creu que cal “buscar una terminologia que no sigui de cap partit perquè hi hagi unió”. Perquè per Tura “cada partit representa un sector de la ciutadania i el que és important és que la suma de tots els que acabin votant la proposta sigui del 60 o 70% dels catalans, per demostrar que és una voluntat de la majoria”.

Montserrat Tura creu, a més, que “si parlem en termes de la llibertat dels pobles i les nacions segurament ens posarem més d’acord i potser serem més entesos pel conjunt de la comunitat internacional”. En canvi diu que si cada grup es queda amb les seves pròpies posicions partidistes “fracassarem”.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#22 BEJOTA, BCN, 28/10/2013 - 17:34

Cataluña ha visto desaparecer desde el 1 de enero de 2008 un total de 47.135 negocios. La media es demoledora: en números redondos, a un ritmo de una menos cada hora.

#21 spansih, Madrid, 28/10/2013 - 12:42

los naconalistas del PSC que perdieron el oder en Sitges en 1995, tienen mal perder a a pesar de perder todaslas elecciones a la Gene siempre, que abra un contenedor y se tire dentro

#20 army, figueres, 28/10/2013 - 12:12

pero no entenc perque no crea una plataforma i
es presenta a les eleccions, a veure quin suport té? i si el psc pensa diferent, que el deixi en pau i ja esta.

#19 ccc, bcn, 28/10/2013 - 11:43

el sector nacionalista socialista no ha pugut soportar perdre el poder, especialment devant de gent q no consideren digna per el seu origen

#18 ....y no estar loco, bcn, 28/10/2013 - 10:30

Es una contradicción pretender ser socialista y nacionalistas y no se puede ser ambas cosas a la vez y como dice el bolero "no estar loco" y eso le ha sucedió a la Tura.
Para el socialismo el eje de los conflictos es entre pobres y ricos, el del nacionalismo la confrontación es entre tribus.