Publicitat
Política · 19 de Setembre de 2017. 15:12h.

Turull acusa el Govern espanyol de crear un "estat de setge"

El conseller denuncia les "actuacions contra els alcaldes, les prohibicions d'actes, registres d'impremtes, pressió als mitjans i registres de correspondència"

Turull acusa el Govern espanyol de crear un "estat de setge"

La Guàrdia Civil, davant la seu d'Unipost a Terrassa

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha criticat els registres que ha efectuat la Guàrdia Civil en diferents impremtes i serveis de correspondència per aturar el referèndum i ha acusat el Govern espanyol d'aplicar un "estat de setge".

Turull ha mostrat el "suport" del Govern als "alcaldes que els ha tocat anar a declarar" i ha anunciat que "el Govern ha enviat un requeriment al Fiscal General de l'Estat perquè s'abstingui de fer actuacions que pertoquen al jutge".

"Estem veient -ha denunciat-, com per ordre segur de la Moncloa, l'Estat està aplicant aquest estat de setge per la via del fiscal, però segurament en un marc d'estat d'impotència" i ha posat d'exemple "les citacions als alcaldes, prohibició d'actes, registre d'impremtes, de pressió als mitjans i de registre de correspondència".

Les manifestacions del portaveu del Govern s'han produït el mateix dia que la Guàrdia Civil ha posat en marxa una operació a Unipost, l'empresa privada de missatgeria instantània amb delegacions arreu del país.

Diversos agents han escorcollat des de primera hora del matí centres d'Unipost al Barcelonès i al Vallès -com ara a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i Terrassa- per buscar material relacionat amb el referèndum de l'1 d'octubre.

 Turull ha descartat que els operatius de la Guàrdia Civil i el fet que hagin interceptat les notificacions que s'havien de fer arribar als membres de la mesa afectin l'1-O. "A cada actuació repressiva, una solució", ha resumit.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Sergi, Barcelona, 19/09/2017 - 22:07

Esta gente han perdido hasta el sentido del ridiculo, llevan tantos años mintiendo y engañando a la gente que ya les da igual todo. Ahora eso si por si acaso el Turull ya traspaso sus bienes a su mujer no sea que luego se los embarguen, como sempre, tot per la patria.

#8 Eduardo González Palomar, Manlleu, 19/09/2017 - 16:47

¿Se puede caer más bajo que en la Cataluña gobernada por el fanático Puigdemont? Señalan a un hombre de avanzada edad (foto manipulada para mantener el anonimato de un anciano). ¿Los Mossos d'Esquadra y el Síndic de Greuges hacen algo que no vaya en favor de la casta independentista?:
https://www.flickr.com/photos/100929805@N07

#7 Juan, Terrassa, 19/09/2017 - 16:29

Tontamente de acuerdo Señor Turull, un estado de sitio donde impere la ley

#6 Jordi, Girona, 19/09/2017 - 16:18

Quin estat de setge? El vostre a tots nosaltres. Has treballat mai? Ja, ja, ja. Vosaltres i el PP sou les dues cares de la mateixa moneda: corrupció. Quin estat de setge? El que provoca la vostra incompetència. Jugueu amb foc i us cremareu. Només demano que us cremeu solets. El setge per vosaltres guapos.

#5 Jordi, Girona, 19/09/2017 - 16:11

3. Jugueu amb tot. Ja us importa Catalunya ja, i una merda. Us importen les persones que hi viuen? I una merda. Quina llibertat us importa? La vostra , per seguir visquent del cuento. Què heu fet en tots aquests anys? Res. Comèdia. Ara aigües de Girona. La CUP va fer la denúncia. "Cuando el rio suena..."