Publicitat
Política · 9 d'Abril de 2014. 11:03h.

Turull denuncia que Rajoy li va fer "una ganyota"

Marta Rovira afirma que "l'accent català en castellà no es pot arreglar"

Turull denuncia que Rajoy li va fer "una ganyota"

Imatge de l'entrevista a RAC1

El diputat de CiU, Jordi Turull, ha explicat a El món a RAC1 que "quan em dirigia a Rajoy, girava la cara i em feia una ganyota". "Per part de Rajoy, em va semblar un debat electoral. I Rubalcaba també. Va dir 'votaré com Rajoy, però no sóc el mateix'. Hi havia gestos que demostraven que estàvem en campanya", ha afegit.

Turull, que ha reconegut que "l'hemicicle imposa bastant", ha lamentat que "nosaltres estàvem en un tema transcendent i ells en panorama electoral" i ha criticat que "Rosa Díez la va dir de l'alçada d'un campanar". "Per què ens hem de justificar del nostre accent? M'agrada sentir els canaris amb accent canari, i els andalusos amb accent andalús", ha sentenciat.

Per la seva banda, Joan Herrera, ha indicat que "ahir era el primer acte electoral de campanya de les europees. Van avançar la compareixença perquè així fos". "Vaig internar fer un acte de pedagogia. Em dirigia a la societat espanyola, que crec que és més plural que el 86% de la cambra que va votar en contra", ha dit.

Herrera ha assenyalat que "hem de posar-nos al cap que això és una cursa de fons amb una correlació de forces a Espanya". "Amb Rosa Díez, ja està tot dit. És l'ancoratge en l'electoralisme. Fa xantatge al PP, electoralment, i el PP no es mou. És l'expressió de l'anticatalanisme, l'immobilisme, que el PP ha sembrat durant dècades i que avui deixa immòbil la política espanyola", ha sentenciat.

Finalment, Marta Rovira ha revelat que "crec que Rajoy, quan em va donar la mà, em va dir 'un placer'". "He rebut missatges dient que la fotografia de l'encaixada de mans amb Rajoy i Sáenz de Santarmaría és explicativa del que passa". "Rosa Díez va anar amb un discurs de tòpics, preparat, sense adaptar-se al que nosaltres dèiem, és injust", ha lamentat, a més d'indicar finalment que "l'accent català en castellà no es pot arreglar".

Publicitat
Publicitat

95 Comentaris

Publicitat
#57 Jordi Minguella, el de les ulleres blanques de pasta, 10/04/2014 - 17:48

Però es van veure als mingitoris?.

#56 Sharp , Tarragona., 10/04/2014 - 13:44

Sra Rovira, no es por el acento, es por su bajisismo nivel de concocimiento del castellano, Ya empezó en una noticia en la TV en la que Vd empleo la expresion: "Somos en madrid", cuando es"Estamos en madrid".Quizas la inmersion linguistica le haya jugado una mala pasada. El acento no tiene que ver

#55 JA JA JA, Barna, 10/04/2014 - 08:55

POBRET, LI HAS DE DIR A LA MESTRA¡¡ PATÈTIC¡¡¡¡¡¡

#54 Francesca, Falset, 10/04/2014 - 06:21

Era per quedar al Palace després del debat.

#52 Papaluna, Barcelona, 09/04/2014 - 21:49

Ridícul! "... em feia una ganyota". Seràs inútil i covard! Segur que vas rebre moltes hòsties al cole, perquè tens tot l'aspecte de cagón i xivato. I a tu, Pepa maca, ningú et critica l'accent català; el que fa pena és que no articulis be el castellà i que no se t'entengui el que intentes dir.

#52.1 Oink, bcn, 10/04/2014 - 20:47

Jo no se si tu en vas rebre, pero ja ten haurien d'haver fotut unes quantes.