Publicitat
Política · 27 de Març de 2017. 11:41h.

TV3 aprofita la desaparició d’Unió per donar peixet a Demòcrates

Toni Castellà és entrevistat durant gairebé una hora i treu pit per la desaparició d’UDC

TV3 aprofita la desaparició d’Unió per donar peixet a Demòcrates

Toni Castellà, durant el programa

Els Matins de TV3 ha convidat l’exdirigent d’Unió -ara líder de Demòcrates- Toni Castellà a la tertúlia del programa, on ha estat entrevistat per la presentadora, Lídia Heredia, i la resta de tertulians durant més de tres quarts d’hora. El motiu de l’entrevista ha estat la desaparició d’Unió.

Castellà ha tret pit tot afirmant que la dissolució del partit democristià “era esperable”, i que de fet, aquesta es va produir “fa un any i mig” quan ell mateix va forçar l’escissió al partit democristià. El motiu, per Castellà, ha estat que la direcció apostés per “la via autonòmica”.

“Els que vam votar sí a la independència se’ns va expulsar del partit”, ha lamentat, a més de retreure a Duran i Lleida “no seguir l’ideari original d’Unió”. “A Catalunya no hi ha espai per la tercera via”, ha sentenciat. L’ara diputat de Junts pel Sí ha afirmat que la Unió de Duran i Espadaler “era unionista amb molta contundència” i que els prop de cent mil vots que van obtenir a les darreres eleccions al Parlament eren “de l’entorn de Ciutadans i el PSC”.

“Van esgarrapar vots a aquestes formacions i no van obtenir representació”, ha celebrat. Preguntat pel deute d’Unió, Castellà -que aleshores formava part de la direcció- ha dit no saber com es va originar i ha al·legat que els comptes que es presentaven eren “uns altres” que no incloïen els deutes.

Els tertulians Marta Alòs i Ferran Casas s’han sumat a les tesis del portaveu de Demòcrates. Alòs ha dit que Castellà representava “l’esperit fundacional” d’Unió amb “gent tan envejable com Pau Romeva, Maurici Serrahima o Vila d ’Abadal”, que demanaven “la llibertat de Catalunya”.

Antoni Castellà no ho ha negat i ha assegurat que des de que va entrar al partit, amb 21 anys, va lluitar perquè “les tesis independentistes” s’imposessin a Unió. “Vint-i-cinc anys de batalla ideològica dintre del partit”, ha reivindicat.

Tot seguit, i “sense voler semblar pretensiós”, ha assegurat que si no arriba a provocar l’escissió d’UDC “ni s’hagues trencat CiU ni s’hagués consolidat Junts pel Sí”. Alòs ha apuntat aleshores que Castellà era “un castigat” per la direcció d’Unió, malgrat que va ser conseller de la Generalitat amb Duran al capdavant del partit.

Finalment ha avançat que Demòcrates es presentaran “sols a les properes eleccions”, atès que a les del 27-S del 2015 ho van fer abrigallats per Junts pel Sí. Castellà ha dit que la seva formació es presentarà en solitari “en les primeres eleccions del nou Estat”, perquè “fins que no arribem aquí Junts pel Sí és vàlid. La unitat de l’independentisme és essencial”.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 tzatza, bcn, 28/03/2017 - 10:26

I tots aquests encara viuen a costa de les retallades ???

#9 Marc, Vic, 28/03/2017 - 08:48

Molt fàcil, gent de l'e-noticies. Va parlar Castellà perquè d'Unió no va agafar el telèfon ningú. Donar la cara no és el seu fort. Això sí, ara a intentar vendre llibres sobre els pans i les hosties... quina barra que tenen alguns. Gràcies a Déu (mai millor dit) que no hem d'aguantar més a

#8 emprenyat, Barcelona, 27/03/2017 - 19:42

El procés es cosa de narcisistes. Aquest Castellà porta unes ulleres que ti cagas i no deixa d'acaronar-se la melena com les adolescents que no saben que els hi passa.

#7 Tirant, Bcn, 27/03/2017 - 17:55

Vaya pajarraco ...

#6 Galba, bcn, 27/03/2017 - 16:54

Una vergonya mes, PARLAN DE LA DSAPARICIO DE