Política · 17 de Novembre de 2017. 09:30h.

“TV3 i Catalunya Ràdio han promocionat el procés fins a la nàusea”

Joan Ferran: “Confio en que el seny dels catalans enviï els aventurers a l’oposició"

“TV3 i Catalunya Ràdio han promocionat el procés fins a la nàusea”

Joan Ferran, amb el seu llibre sobre Duran, quan encara era diputat del PSC

El llavors diputat del PSC Joan Ferran va deixar un record inesborrable quan el 2007 va dir que calia arrencar “la crosta nacionalista de TV3”. Vista la fal·lera com ha seguit la cadena pública -i l’emissora germana: Catalunya Ràdio- no sé si va fer curt. Ara es mira els toros de la política des de la barrera. però continua sense callar.

- Vostè és el de la crosta.

 Sóc el que va explicar, a qui va voler escoltar, que dins dels mitjans de comunicació públics catalans s’havia instal·lat per sedimentació, al llarg de més de vint anys de CiU, ‘una crosta’, un modus operandi, que esdevindria amb el temps la negació del que ha de ser un servei públic plural i democràtic. Els fets han demostrat que em vaig quedar curt.

 - Vostè hagués intervingut TV3 i Catalunya Ràdio?

 Jo hagués fet cas a la decisió del Parlament Català de reprovar en Vicent Sanchis… Una altra cosa hagués provocat una situació difícil de reconduir en el futur i difícil d ‘explicar a una ciutadania que intueix les coses, però no coneix els detalls a fons.

 - El PSOE s’hi va oposar.

 Una mesura prudent i intel·ligent la seva, capaç d’atemperar les ires sense fer destrosses a l’estil PP.

 - Què s’ha de fer per tenir mitjans de comunicació públics de qualitat i neutrals?

 Despolititzar-los, desgovernamentalitzar-los… Aconseguir que al front d’ells primi la professionalitat per damunt de l‘obediència política partidària. Bastir un CAC neutral, creïble i sense comissaris polítics i un control parlamentari que garanteixi uns mitjans de comunicació nacionals  no nacionalistes.

 - Els socialistes, tant d’aquí com a Madrid, també han ficat cullerada quan han pogut. Recordo que al Miquel Roca, durant l’Operació Reformista, sempre el posaven en català al Telediario.

 La rectificació respecte el paper dels mitjans s’ha de fer a tot arreu sense excepcions. O creiem en la possibilitat de rectificació o seguirem com fins ara en detriment de la confiança del ciutadà. Malgrat això a TV3 i CatRàdio han anat massa lluny promocionant -fins a la nàusea- el procés.

 - Ara imaginem, és molt imaginar, que a vostè el fan president de la Corpo. Què faria?

 Exigir professionalitat, proporcionalitat, pluralitat de veus, cura de continguts, respectar el treball dels periodistes. Afloraria molt talent que n’hi ha i no el deixen manifestar.

 - Quan hi hagi retallades a TV3 i Catalunya Ràdio, que tard o d’hora n’hi haurà, els treballadors apel·laran a la llibertat d’expressió i d’informació.

 Sí, forma part del guió. La pela és la pela. Potser que algú faci paral·lelismes amb la televisió valenciana…

 - Segurament també demanaran als partits d’esquerra que els hi facin costat.

 Això ja fa més de vint anys que succeeix. Hi ha gent que només s’en recorda de Santa Bàrbara quan trona; però tots ens hem fet grans, sabem com van les coses i tenim memòria... Els treballadors mereixen salaris dignes i els ciutadans informació veraç i no manipulada.

 - Vostè va fer un llibre que es deia: “Destapando a Duran”. El món dóna moltes voltes: l’exlíder d’Unió ja ha dit que votarà el PSC el 21-D.

 Sí, jo vaig criticar durament els plantejaments doctrinals del senyor Duran, sobretot els que feien referència a les llibertats i drets individuals… Molta gent que demana seny i retornar a la normalitat estatutària i democràtica, com Duran, votarà a Iceta perquè ocupa un centre esquerra plural i divers amb una proposta constructiva.

 - Les eleccions arreglaran alguna cosa?

Espero que ens treguin de l’atzucat i que puguem obrir una via d’entesa i pacte que ens permeti tornar a la normalitat sense enganys ni promeses de paradissos inexistents.

- S’atreveix a fer una porra?

 Participació alta i mapa similar amb poques distàncies en vots i diputats. Malgrat tot, confio en que el seny dels catalans enviï els aventurers a l’oposició.  /Una entrevista de Xavier Rius

 

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#9 modium, Moià, 17/11/2017 - 18:16

Des de quan el seny significa voler ser espanyol i la rauxa voler ser indendentista. Jo conec molts indenpedentistes que estan molt bé de seny. I en quan a TV3 és la història de sempre, al final perquè estiguin contents haurem de fer toros i sevillanes i no parlar del procès perquè no s´enfadin.

#8 Fiu, Fiu, Fiu, Fiu, Fiu, Fiu, 17/11/2017 - 12:58

Hay! Sr.Ferran, el de la crosta!. Hay! Sr. Ferran, el que de joven defendia los atracos a mano armada. Bueno, todos tenemos derecho a rectificar. Nos hacemos monárquicos y ya está. Que duro es ser un adalid de esa democracia. Supongo que una persona como el Sr. Ferran, se debe al Presidente de su "comunidad", la Sra. Soraya. Fiuuuuuuuuuuuuuuuuu!

#7 esteseñorsabeloquesedice, Vic, 17/11/2017 - 11:07

Vamos que si lo apoyó . Y apoya todo lo que esté lejos de una mínima equidad informativa . Son holigans audiovisuales . Fanáticos en grado sumo .

#6 JMP, Barcelona, 17/11/2017 - 11:05

L'únic informatiu a la televisió que de debò m'agrada és el nou 8 al dia de Jordi Armenteras i Laura Rosel. Francament recomanable en els temps que corren. El Graset al 3/24, sectari i infumable. Els canals estatals, públics i privats, llevat alguna cosa a La Sexta, sectaris, infumables i alguna cosa més ...

#5 L'esplèndid, Ciutat badia, 17/11/2017 - 10:35

Hòstia Rius, ara et dediques ha desenterrar mòmies polítiques? Realment creus que amb una Generalitat unionista les coses aniran millor?

#5.1 Rodejet, Barcelona, 17/11/2017 - 10:56

La resposta te la donarà depèn de qui l'hi pagui les misses, o els vicis.

#5.2 Joan, Perpigna, 17/11/2017 - 21:42

A perqué poden anar encara pitchor!!!