Publicitat
Política · 10 de Juliol de 2019. 22:02h.

TV3 intenta construir el “borrellgate”

Torra demana la dimissió del ministre d’Exteriors

TV3 intenta construir el “borrellgate”

Alfred Bosch, al programa 'Tot es mou'

El Govern i TV3 han utilizat el terme “borrellgate” per referir-se al seguiment que el Ministeri d’Afers Exteriors va fer de tres delegacions de la Generalitat a l’exterior. Aquest és el mot que ha fet servir el president de la Generalitat, Quim Torra, durant la sessió de control al Govern i, posteriorment, ha adoptat la televisió pública catalana per introduir l’entrevista al conseller d’Exteriors, Alfred Bosch.

“Aquestes últimes hores ha passat un fet gravíssim que és el que segur que es coneixerà, un fet a escala europea, que és el Borrellgate, per entendre’ns”, ha manifestat Torra per denunciar que “la repressió en aquest Estat està arribant a un punt absolutament intolerable”. “No és que les clavegueres baixin plenes, és que estan col·lapsades”, ha reblat.

El Govern ha exigit la dimissió o el cessament immediat del ministre d’Exteriors, Josep Borrell, per les seves “formes autoritàries” i per “perseguir delictes d’opinió”. L’Executiu català ho ha anunciat a través d’un comunicat i el conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, ho ha reiterat aquest dimecres en una entrevista al programa 'Tot es mou' de TV3.

“Això és un escàndol. S’estan utilitzant recursos de l’Estat, les ambaixades espanyoles, per tal d’empaitar persones del Govern català, els delegats del Govern, consellers, parlamentaris catalans, però també persones d’altres nacionalitats que s’han reunit amb nosaltres”, ha afirmat Bosch.

De la seva banda, el Telenotícies Vespre de la cadena pública ha insistit aquest dimecres en acusar Borrell d’“haver espiat des del seu ministeri càrrecs de la Generalitat i també parlamentaris europeus”, així com “haver elaborat un informe sobre catorze activitats de les delegacions catalanes que quedarien fora de les seves competències”.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#26 botifler1914, wATERLUX, 11/07/2019 - 12:25

A los traidores ni agua.

#25 M, Sabadell, 11/07/2019 - 12:02

Esta tropa hace como el Quijote, luchando contra molinos de viento creyendo que son gigantes, viven en su mundo, se crean sus propias fantasmadas y viven de ellas sin otras ocupaciones.

#24 catafracto, Barcelona, 11/07/2019 - 09:56

El "Borrellgate" no es más que una payasada para consumo interno del rebaño tractorio. Son demasiadas las hostias que reciben de un lado y de otro y hay que tratar de mantener la cohesión con bobadas como esta que fuera de los medios adictos a la causa no tiene ni la más mínima repercusión.

#23 Figueras, Figueras, 11/07/2019 - 09:39

Como les pica el Sr. Borrell...
A ver,
1- Cataluña, como C.A., no tendría que tener embajadas, para eso están las Españolas.
2- No usarlas para fines políticos y para mentir sobre España, partiendo de que ya no tendrían que existir...
3- Como los anteriores casos no se dan, normal que España quiera saber con exactitud que hacen...

#22 Toni, Tabània, 11/07/2019 - 09:28

El Estado no se puede espiar a sí mismo. En todo caso habrá hecho un seguimiento de un organismo para comprobar si lleva a cabo iniciativas contrarias a los intereses del propio Estado. Vamos, lo que hace cualquier Estado del mundo..... y dónde van a denunciar estos lumbreras esta practica común en cualquier país????