Publicitat
Política · 22 d'Octubre de 2019. 12:43h.

TV3 perd els papers

Diu que la Policia ataca "víctimes innocents"

El programa Més 324, que presenta Xavier Graset, ha fet una peça basada en la Síndrome de Sherwood on acusa els cossos policials de provocar tots els disturbis "deliberadament" arran de la sentència sobre els presos. Segons TV3, tots els incidents van ser provocats per la policia amb l'intenció de fer mal. El reportatge ha estat acollit amb eufòria per part de l'independentisme a les xarxes socials, on es multipliquen els missatges d'agraïment cap a Graset.

"Volem parlar ara de la síndrome de Sherwood, un treball de qui va ser número dos dels Mossos d'Esquadra, David Piqué, per un màster de Seguretat. Va parlar de les manifestacions i de les protestes, posant d'exemple les protestes d'ocupes", ha introduït el presentador, a més de denunciar que aquest model "esdevé totalment aplicable a les situacions més pròximes".

Tot seguit, ha donat pas a un vídeo on es relataven els fets, acompanyats d'imatges, de la manera següent:

"Si la concentració o manifestació no es preveu prou violenta es pot arribar a provocar una mica amb detencions poc justificades per escalfar l'ambient. També es poden fer batudes preventives. La batuda estarà especialment mal feta i amb tracte humiliant per encendre més els ànims", han indicat.

"Quan algun grup descontrolat comença les accions violentes, les unitats de policia ni es mouen. I quan la violència comença a ser generalitzada, l'actuació policial es retarda deliberadament, fins que els danys causats són inacceptables. La conseqüència previsible és que acabarà amb una batalla campal", han afegit.

"És llavors quan hi ha les càrregues policials, que en cap moment volen ser dissuasòries. No es dissimula. Es va directament contra els manifestants i se'ls ataca amb prou velocitat perquè no tinguin temps de fugir i es provoqui un enfrontament físic", relata la televisió pública.

"En aquest estadi, els manifestants ataquen la policia. Realment s'estan defensant, però no ho sembla. Han estat acorralats, la violència entre els agents i els manifestants es desferma, es personalitza i es descontrola. És el que es vol. Comencen a aparèixer víctimes innocents", s'explica.

"Els que han  defugit l'enfrontament es troben amb la resta d'unitats policials. La dispersió no és voluntària, és a cop de defensa i qualsevol indici de resistència és contestat amb una contundència exagerada i detencions massives. Aquesta tàctica no és exclusiva de règims totalitaris, també es dóna massa sovint en democràcies occidentals", conclou.

13665-tv3.jpg

Publicitat
Publicitat

94 Comentaris

Publicitat
#68 Daniel Vigo, Barcelona, 25/10/2019 - 13:43

Deberían de leer la tesis de verdad del fallecido mosso David Piqué, ya que es bastante injusto todo lo que se dice de él, y él ya no se puede defender.
La mayoría de las tonterías que se dicen de su tesis, son frases tergiversadas y descontextualizadas de lo que el propio mosso considera como mala praxis de los cuerpos policiales. Léanla comple

#67 Wedmath, Oslo, 24/10/2019 - 19:32

Aixó no ve de nou, ja esta bastant tronadet: http://www.nuriaguell.net/projects/32.html

#66 ivan rubio roda, Berga, 24/10/2019 - 11:16

Sort que no admeteu comentaris insultants..., pero veyent la "linea editorial" ia és veu el llautó, drets a favor d'uns i deures per a uns altres...

#65 Juan Luis, Burela, 24/10/2019 - 10:58

155 ya. Ante la justicia todos los violentos y los que incumplen la ley. Pero que se creen esa gentuza? Es que es de coña. Si quieren un referéndum que afecta a España, votamos todos los españoles. Es como si pretendo hacer un referéndum para que le suban el sueldo a todos los nacidos en 1971 y pretendo que solo voten los nacidos en 1971

#64 ivan rubio roda, Berga , 24/10/2019 - 10:11

Que ha perdut els papers??ja deveu ser dels dels colons del psoe-podemscomuns...