Publicitat
Política · 8 de Maig de 2020. 12:40h.

TV3 qüestiona Budó

La Generalitat tenia un pla contra les pandèmies que no va aplicar

El programa Planta Baixa de TV3 ha revelat que la Generalitat tenia un pla contra pandèmies que "va aplicar una setmana tard” i concreta que “el govern hauria d'haver activat el pla el 26 de febrer i va entrar en vigor el dia 3 de març”.

‘Planta Baixa’ carrega contra Meritxell Budó i recupera declaracions seves que la deixen en evidència, recurs que ja van utilitzar dies enrere quan van informar que la Generalitat només havia fet 32 de les 170.000 proves PCR que va anunciar. El programa apunta que hi havia un pla de la Generalitat que Budó “o no se l'havia llegit o no l'havia entès”.

“La Generalitat tenia un pla des del 2010. Era el pla de lluita contra la pandèmia. S’havia dissenyat contra la grip A però establia mesures generals”, ha explicat l’espai de TV3. “Aquest pla establia una fase inicial, que és la que s’hauria d’haver aplicat el 26 de febrer”, han afegit.

“Les mesures són molt clares. L’alerta 1 s’ha d’aplicar en cas que l’OMS declari la fase prèvia a la pandèmia. Això va passar el 30 de gener, quan l’OMS va declarar una emergència internacional”, han explicat.

També recorden que “el 26 de febrer” ja hi havia un cas a Catalunya i que el 22 de febrer “Europa ja havia superat els cinquanta casos”. “Per tant el dia 22 ja es donava un dels tres supòsits perquè s’activés el pla. Només amb un ja s’havia d’activar. I el dia 26 se’n donaven dos. Per tant, com a mínim el 26 de febrer hauria d’haver-se activat aquest pla”, afirmen.

El programa recupera “el que explicava Meritxell Budó en aquell moment”. La portaveu afirmava en roda de premsa que el Govern treballava “en consensuar quines han de ser les mesures i posar sobre la taula l’avaluació del protocol Procicat, que recordem que només s’activa en cas de pandèmies”.

“I en aquests moments la OMS no ha declarat cap pandèmia. Per tant, aquesta és una eina que tenim, que s’ha d’actualitzar i posar sobre la taula però que en cap cas es preveu que es pugui desplegar”, afegia.

El presentador del programa, Maiol Roger, ha criticat que “deia la consellera Budó, la portaveu del Govern, que el pla Procicat només s’aplica en cas de pandèmies, però això no és el que diu el pla”.

“El pla té quatre fases, dues de les quals s’apliquen abans que l’OMS declari que hi ha una pandèmia internacional. Per tant, Budó o no s’havia llegit el pla o no l’havia entés en el moment que parla de les fases prèvies a la pandèmia”.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 Juan Jose García, Cunit, 08/05/2020 - 22:43

Ya saben que todo esto,acabará en los Tribunales.Creo que empezaran a destruir documentos.O se los darán a
los Mossos para que los icineren.

#11 Realitat, Barcelona, 08/05/2020 - 20:03

Si s'ensuma alguna cosa rara, és com una Catalunya prepotent precovid amb no més de vuit o deu contagis i una Catalunya "postcovid", obrint els ulls a la trista realitat

#10 electra, Barcelona, 08/05/2020 - 19:36

Ordres des de ERC per carregar contra CDC o.......Com que són uns llepas han de complir ordres, res de ser imparcial, això els periodistes de TV3% no els hi varen ensenyar a la facultat de periodisme. Si es que hi van anar!!!!!!

#9 Soloesmiopinion, Tabarnia, 08/05/2020 - 17:32

Algo grave debe estar pasando por detras que no sabemos para que las ratas empiecen a abandonar el barco del procés.

#8 Galba, Barcelona, 08/05/2020 - 17:10

Maricón el último!