Publicitat
Política · 24 de Juny de 2009. 19:56h.

UDC elogia el president de l'Europarlament tot i el català

El president del partit diu que és "un honor" guardonar Pöttering

UDC elogia el president de l'Europarlament tot i el català

Espadaler i Sedó fan el lliurament de la medalla

El president del consell nacional d’Unió Democràtica de Catalunya, Ramon Espadaler, ha lliurat la medalla Carrasco i Formiguera al president del Parlament Europeu en un acte a Brussel·les al que també hi han assistit el secretari de Relacions Internacionals, Salvador Sedó, l’exeurodiputada, Concepció Ferrer, el president d’IINEHCA, Llibert Cuatrecasas, i la filla de Manuel Carrasco i Formiguera, Rosa M. Carrasco.

En la seva intervenció, en català, el president del consell nacional d’Unió ha remarcat que “Carrasco, com l’amic i President Hans Gert Pöttering, com a humanistes que són, voldrien i volen una Unió Europea edificada sobre la llibertat de les nacions, una Europa de les nacions, més que no pas una Europa dels estats. Una Europa amb ànima. Una Europa pàtria comuna, que, com a tal,  és molt més que la simple suma d’un seguit de tractats.”

Ramon Espadaler ha afirmat que “per a Unió és un honor atorgar aquesta medalla al Dr. Hans-Gert Pöttering. Estem convençuts que si Carrasco fos avui entre nosaltres, seria un europeista convençut. Un europeista capaç d’apreciar i reconèixer l’ingent treball de Pöttering al servei d’aquesta Europa. Estem convençuts que compartiria la necessitat de construir l’Europa unida que necessitem, per tal de preservar la pau, de garantir el progrés material i espiritual, d’aprofundir en la llibertat i d’eixamplar la democràcia.”

El president del consell nacional ha assenyalat que “des d’Unió Democràtica de Catalunya hem considerat  just i oportú atorgar aquesta medalla a algú que ha consagrat bona part de la seva vida a  defensar els mateixos valors que van guiar, fins a l’últim minut, la vida de Manuel Carrasco i Formiguera.”

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 linus, mataró, 24/06/2009 - 22:01

Penso que és bo que els partits varitablement catalans tinguin accés directe amb els grans càrrecs de la Unió. Cal explicar-los el que és Catalunya, i no pas deixar que els ho expliqui l'Alejo o la Maria Badia.

#1 Pasqual, BCN, 24/06/2009 - 21:21

Tots sabem que els polítics dels partits parlamentaris catalans formen part del sistema de submissió de Catalunya a Espanya, i compte, n'estan encantats els mal parits.