Publicitat
Política · 6 de Desembre de 2009. 18:11h.

Últim adéu a Solé Tura

Més set mil persones han visitat la capella ardent

Últim adéu a Solé Tura

La vicepresidenta primera del Govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, saluda la vídua de Jordi Solé Tura, en presència del fill del polític mort, del ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, i de la neboda de Solé Tura, Montserrat Tura , consellera de Justícia de la Generalitat

Centenars de persones han tornat a desfilar aquest diumenge davant del fèretre de Jordi Solé Tura, instal·lat al Palau de la Generalitat, després que prop de 7.000 persones li retessin un últim homenatge aquest dissabte. Ha estat  representants del món de la política, la cultura i la societat, entre ells el príncep d'Astúries, i també molts ciutadans anònims.

La capella ardent ha tancat a les 12 del migdia i, d'altra banda, la cerimònia del funeral ha estat laica i privada a petició de la família. Dimecres, li concediran a títol pòstum la Medalla d'Or de la Generalitat.

La vicepresidenta del Govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, i el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, han acomiadat el polític i han donat el condol a la vídua i el fill de Solé Tura.

De la Vega ha expressat la seva "gratitud i afecte" cap a Solé Tura, i ha declarat: "Va ser un home coherent, compromès i valent que ens ha deixat un llegat meravellós". Ha afegit que "ens va ensenyar que el diàleg i l'acord són el millor esperit per a una convivència en pau".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Antoni, Barcelona, 07/12/2009 - 10:35

Com pot ser la sra Montserrat Tura neboda de Jordi Soler Tura?. No em quadren els cognoms. Jo és impossible que tingui un nebot que porti el meu segon cognom. No serà que és filla d'un cosí, i fer-se dir neboda queda millor?

#1 Josep, BCN, 06/12/2009 - 20:28

Tot i que respecto i agraeixo els ponents de la Constitucio pel seu treball en un moment molt delicat, cal no oblidar que Soler Tura es va oposar sempre al concert per Catalunya, i era el moment,sino "otro gallo cantaria" la nostra situació actual