Publicitat
Política · 20 de Març de 2017. 08:30h.

Última oportunitat

Puigdemont i Junqueras preguen un "referèndum acordat"

Última oportunitat

Puigdmont i Junqueras, en una foto d'arxiu

Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, president de la Generalitat i vicepresident, signen una carta conjunta on es refermen en la via del "referèndum acordat", però adverteixen que "farem l'impossible perquè els ciutadans de Catalunya votin el 2017". El text, que publica el diari "El País", porta per títol "Que guanyi el diàleg, que les urnes decideixin".

"Nosaltres ja estem asseguts a la taula de diàleg. Trigaran molt arribar, els altres convidats?", pregunten Puigdemont i Junqueras, que demanen a la societat espanyola que "quan sigui massa tard, per favor no ens mirin a nosaltres. Siguin, per una vegada, tan exigents, crítics i implacables amb els seus governants immòbils com ho han estat amb nosaltres".

També manifesten que "potser algú ens considera il·lusos". "És millor ser il·lús que irresponsable, és millor esforçar-se per trobar solucions que optar per no desgastar-se i fer del 'quietisme' virtut", remarquen el president i el vicepresident, que situen com a exemple l'acord entre Regne Unit i Escòcia.

"No només hi ha una absència preocupant de voluntat de diàleg, sinó que es camina en la direcció exactament inversa: querelles, judicialització de la política, guerra bruta, amenaces d'ús de mesures excepcionals, etcètera", lamenten Carles Puigdemont i Oriol Junqueras. "Han decidit delegar en els tribunals la seva responsabilitat política", lamenten.

Finalment, Puigdemont i Junqueras denuncien que "l'Estat ha abandonat tots els catalans, també els que no volen la independència, però estimen Catalunya com ningú i pateixen, per tant, quan el seu país pateix". "Que no siguin independentistes no vol dir que la desatenció de Catalunya no la sentin profundament i en paguin també les conseqüències", conclouen.

28 Comentaris

Publicitat
#24 charnegobarna, Barna, 21/03/2017 - 13:04LECCIONES DE DEMOCRACIA.
Tómese una minoría que ha perdido un plebiscito (una persona un voto), y se manipula para obtener derechos. Se ignora otro tremendo fracaso de participación como el 9-N. Se inventan unos mandados inexistentes. Se insulta al resto del país afirmando que les roba. Se les

#23 charnegobarna, Barna, 21/03/2017 - 13:01LECCIONES DE DEMOCRACIA.
Tómese una minoría que ha perdido un plebiscito (una persona un voto), y se manipula para obtener derechos. Se ignora otro tremendo fracaso de participación como el 9-N. Se inventan unos mandados inexistentes. Se insulta al resto del país afirmando que les roba. Se les

#22 galba, Barcelona, 20/03/2017 - 19:55

Però a veure nens i nenas del procés: si tant decidits esteu a fer el referendum i a declarar la republica, a què ve tant i tant demanar als feixistes i opressors de Madrid una sortida?

#21 Marta, Girona, 20/03/2017 - 17:12

Heu pervertit fins a limits insostenibles els fonaments filosòfics i juridics en què es construeix la teoria política de les democràcies occidentals, la seva raó de ser. El millor que podeu fer, per salut cívica, és desaparèixer d´una p..... vegada i deixar aquesta societat, que heu emmalaltit,

#20 Juvenal, Upper Gratallops, 20/03/2017 - 13:52

Ja comença a ajustar-se tot (serà que el temps possa a tothom al seu lloc). No es que s'estigui a la casella de sortida, es que s'està dues passes enrere. Ara tenim al Junqueres predicant l'amor a la independència, substituint a la famosa DIU per imperatiu genital (o sigui, per collons). Ja tocav