Publicitat
Política · 4 d'Abril de 2019. 09:46h.

Última putada a ERC

Puigdemont demana una llista conjunta a les europees

Última putada a ERC

Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers Clara Ponsatí i Toni Comín signen aquest dijous un article publicat a ' El Punt Avui', ' Vilaweb' i ' Eldiario.es' en què demanen, "amb més convicció que mai", la constitució d'una llista conjunta per a les eleccions europees.

Així, proposen "una candidatura que reculli tota la diversitat del moviment independentista, que pugui guanyar amb claredat les eleccions, i enviar un missatge inequívoc a Europa i al món" i que "posi el dret a l’autodeterminació dels pobles al centre de l’agenda política europea i faci créixer la solidaritat internacional que l’exercici d’aquest dret necessita".

Així, malgrat que "una gran part de la societat catalana reclama persistentment la unitat política", exposen en el text, hi ha "determinats actors polítics" que troben "dificultats" per "fer-la realitat". I afegeixen: "La demanda d'unitat ens compromet i ens interpel·la a tots". 

Puigdemont fa aquesta proposta després de ser escollit cap de llista de JxCat a les eleccions europees, uns comicis on, si res no canvia, competirà amb Oriol Junqueras, que ja havia estat anunciat anteriorment com cap de llista d'ERC a les europees i candidat de la Comissió Europea de l'Aliança Lliure Europea (EFA).

Puigdemont i els exconsellers demanen "un últim esforç" per "aconseguir que la veu de Catalunya tingui la força històrica que aquesta hora demana". "Ens hi juguem el futur com a república, com a nació de llibertats, com a nació europea", exposen i, en aquest sentit, reclament a l'independentisme "la generositat que el moment exigeix".

"De totes les eleccions que venen, en cap hi ha més necessitat d'actuar units que als comicis europeus", i destaquen la idoneïtat del moment: "Ara que a Europa es comencen a alçar veus llargament esperades, ara que la internacionalització del conflicte entre Catalunya i Espanya és un fet incontrovertible, ara que l’estat espanyol es veu forçat a donar explicacions".

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#27 El Sifoner, Castelló, 04/04/2019 - 16:43

(..enviar un mensaje inequívoco en Europa y en el mundo" y que "ponga el derecho a la autodeterminación de los pueblos en el centro de la agenda política europea ..) Que vayan que vayan, que seguro allí esto de la autodeterminación gusta mucho y a la Unión Europea le viene de perlas. 27 Paises a 3 por cada uno, 81 + o -. Bien bien.

#19 COMPTE amb els 'separates' !!!, ...Volen TRENCAR-ESPAÑA-SENCERA !!!, 04/04/2019 - 14:19

COMPTE amb els 'separates' !!!

Volen TRENCAR-ESPAÑA-SENCERA !!!

- En 1er lloc volen...
la SECESSiÓ de CATALUÑA...
- En 2ón lloc "la" de VALÈNCIA i BALEARS...
- En 3er lloc "la" de VASCONGADES i NAVARRA...
- En 4rt lloc "la" de GALIZA...
ETC., ETC., ETC. ...

#18 =Los "TONTOS-ÚTILES" del SEPARATISMO=...son...PSC, PSOE, PODEMOS y COMUNES... , =Los "TONTOS-ÚTILES" del SEPARATISMO=...son...PSC, PSOE, PODEMOS y COMUNES... , 04/04/2019 - 14:12

=Los "TONTOS-ÚTILES" del SEPARATISMO=

son...

PSC,
PSOE,
PODEMOS
y COMUNES...

son...

=Los "TONTOS-ÚTILES" del SEPARATISMO=

#17 "estrategia política" ERRÓNEA del PSC-PSOE... , "negociación" con el SEPARATISMO..., 04/04/2019 - 14:02

"estrategia política" ERRÓNEA del PSC-PSOE:
la de la "negociación" con el SEPARATISMO...
Es decir, el mismo ERROR de las últimas 4 DÉCADAS:
abrazar de nuevo la "estrategia" del "CONTENTAMIENTO", del "BUENISMO...
que nos ha traído hasta aquí...
...al BORDE de la RUPTURA de ESPAÑA...

#16 ¿¿¿ Acabaremos a "hostias" [=INCLUSO VOTANDO la "auto-determinación"...] ??? ... ... ..., hi haurà...MÀXIMA TENSIÓ a CATALUÑA !!! ... DURANT...ANYS i PANYS !!! , 04/04/2019 - 13:56

MALAURADAMENT...
encara que NO m'agrada "GENS ni MICA"...
[Ni POC ni GAIRE]...

"PREPAREM-NOS" per un "ENFRENTAMENT-CIVIL"
a CATALUÑA ...

TANT me FA si SURT el "SÍ", COM si SURT el "NO"...

si SURT el "SÍ", ELS del "NO" ESTARÀN "a LA BREGA"...

si SURT el "NO", ELS del "SÍ" ESTARÀN "a LA BREGA"...