Publicitat
Política · 23 de Juny de 2009. 13:12h.

Última xifra de CiU: 5.000 milions

Mas es compromet a renegociar el finançament si queda per sota

El president de CiU, Artur Mas, ha deixat clar que la xifra de la federació nacionalista és "de l'entorn dels 5.000 milions d'euros a l'any, gairebé 800.000 milions de pessetes. Mas ha comparegut -amb un cartell al darrera de "L'hora de la veritat"- acompanyat de l'exconseller Antoni Fernández Teixidó i els diputats Francesc Homs i Antoni Castellà. Ha assegurat que aquesta xifra és només "una tercera part del dèficit fiscal" que, segons la federació, pujaria a 15.000 milions anuals.

També ha volgut rebatre les crítiques del PSC de què CiU ha ofert una desena de xifres en matèria de finançament i ha recordat que aquesta és la primera que van posar damunt la taula en un acte solemne al Parlament amb Josep Antoni Duran i Lleida.

Artur Mas s'ha, d'altra banda, s'ha compromès a renegociar el finançament "quan CiU arribi al Govern" en el cas que l'acord assolit pel tripartit no assoleixi aquesta quantitat. "Espero tenir tota la força a Catalunya i a Marid per a obtenir tot allò que estableix l'Estatut". Quan e-notícies li ha preguntat si estaven "caçant l'ós abans de caçar-lo" com mostra el vídeo, ha manifestat que sovint "els objectius no es compleixen el 100%, però aquest és el nostre objectiu".

Finalment, també ha rebutjat les crítiques del PSC sobre que va pactar el darrer acord de finançament amb el PP i ha destacat que el va pactar "a la Moncloa el gener del 2006" en referència al pacte amb José Luis Rodríguez Zapatero sobre l'Estatut. "Aquell pacte el van fer seu els socialistes catalans quan van votar sí a l'Estatut a través del referèndum", ha afegit.

Un moment de la roda de premsa
Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 jajape, Anoia, 23/06/2009 - 14:22

Als que critiqueu la xifra que dona en Mas, quina quantitat exigiu als vostres com a bona? O trobareu excel·lent la que us diguin, sempre que sigui la que ells acceptin?

#4 Ignasi (Arenys de Mar), Arenys de Mar, 23/06/2009 - 14:16

Si us plau que torni a governar CIU. Els catalans necessitem una mica de sentit comú, lideratge i fortalesa. Ara per ara no hi ha res d'aquests tres conceptes. Visca Catalunya Lliure!

#3 Carles, bcn, 23/06/2009 - 14:05

Quina barra!!

#2 Benet, Cat, 23/06/2009 - 14:01

Baix, molt baix, comencen les rebaixes a ca C Y U

#1 Arnau Estanyol, Sant Boi, 23/06/2009 - 13:27

paraules, paraules, paraules i foc d'encenalls. Polítics catalans sou uns farsants i mentiders.