Publicitat
Política · 20 de Juliol de 2015. 20:29h.

Ultimàtum a l’Estat

Romeva adverteix que el Parlament farà una DUI si el Govern espanyol “bloqueja” l’autogovern

Ultimàtum a l’Estat

Imatge de la presentació de la candidatura

El cap de llista de la candidatura unitària, Raül Romeva, ha afirmat durant la presentació de la candidatura al Museu d’Història de Catalunya que, si hi ha majoria, “el 27 de setembre s’iniciarà el procés d’independència”.

Romeva ha deixat clar, en aquest sentit, que “anem a totes” perquè “ja no tenim marge”. “Si l’Estat espanyol bloqueja l’autogovern, el Govern o el Parlament procedirem igualment a la proclamació d’independència”.

L’exeurodiputat ha explicat també el procés perquè ha dit que llavors caldrà assegurar les pensions -entre d’altres mesures-, elaborar una Constitució “de baix a dalt” i tornar a convocar eleccions constituents en un període que no ha concreta.

D’altra banda, ha admès que “això és molt estrany, però que la situació és absolutament estranya” atès que la llista és “diversa i plural”. Fins i tot ha reconegut que “desconcerta”, però que és “una llista de voluntats, no de persones”.

Carme Forcadell, que també ha pres la paraula, ha manifestat que la reacció del 2012 va ser “contra les agressions de l’Estat” i que “aquest és el nostre procés, ho volem fer conjuntament amb el Parlament”.

L’expresidenta de l’ANC ha manifestat igualment que “volem construir aquesta república” i ha fet una crida a “tots els demòcrates” a participar la propera Diada en la manifestació de la Meridiana.

La llista es dirà finalment Junts pel sí. En l’acte han participat com oradors Muriel Casals, Oriol Junqueras i el president Mas.

Publicitat
Publicitat

165 Comentaris

Publicitat
#100 El azote de los necios, Barcelona, España, 21/07/2015 - 20:10

DUI, es declaración de guerra,, porque quiebras un territorio de España........ no se lo creen ni ellos, menudos bocazas y vende farsas están hechos los independentistas.

#99 Vlac, Barcelona, 21/07/2015 - 18:57

De los 5 de la foto, ninguno trabaja y todos cobran de nuestros impuestos. Ninguno genera valor añadido para la sociedad. Y mucho me temo que, excepto Guardiola que cobra del Bayern, el resto de la lista son tan parásitos como los 5 primeros.

#97 Carlos Gomez, Bcn, 21/07/2015 - 14:33

Quan les coses es volen fer per pit i collons, ni es fan ni es faran
Nomes es la matxada del incapaç apel.lant al discurs elemental per excitar els instints primaris de la audiencia devant de la manca d´argumentacio racional i evitar la asumcio del fracas
La testosterona i la democracia tenen mal ca

#96 De-MAS-Cràcia, Barcelona, 21/07/2015 - 13:52

Another historic day in a catalonian place ... and counting!
---
Un altre dia històric en algun lloc de Catalunya ... i van!
---
Otro día histórico en algun luar de Cataluña ... y van!

#95 Ciudadano X, Barçalunya Qatar Foundation, 21/07/2015 - 12:54

En esta foto falta la Rahola, Toni Soler, Mortadelo y Carpanta