Política · 20 de Març de 2017. 21:53h.

Ultimàtum de Colau a Fachin

Barcelona en Comú assegura que “ara és el moment” de construir una alternativa d’esquerres

Ultimàtum de Colau a Fachin

Ada Colau (foto: Un País en Comú)

Barcelona en Comú ha instat a Podem a “sumar esforços” per construir “conjuntament” una confluència d’esquerres que esdevingui “una alternativa a l’hegemonia convergent del 3%”. “Ara és el moment de construir plegades una alternativa per recuperar els béns comuns, per posar la política al servei de la gent i tenir com a referent la feminització de la política”, ha reblat la formació liderada per Ada Colau en un comunicat, l’endemà que les bases de Podem hagin decidit quedar-se al marge del nou partit dels ‘comuns’.

La formació morada considera que el nou projecte polític de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no recull les seves principals reclamacions: sistema proporcional de llistes obertes per escollir la direcció, un codi ètic i que els inscrits puguin votar sense haver d’inscriure’s en la pàgina web d’Un País en Comú.

Una opinió que no comparteix Barcelona en Comú. “Les tres condicions plantejades a la consulta de Podem estan contemplades en la proposta que s'ha treballat les darreres setmanes”, asseguren els ‘comuns’, alhora que afirmen que “és possible que Podem formi part de la construcció d'aquest nou espai hegemònic i de transformació a Catalunya”.

El partit de Colau ha demanat a Podem “generositat i valentia” per crear una “alternativa” des del “respecte per les identitats de cada organització política”. “A l'assemblea constituent del 8 d'abril hi participarem totes les persones que compartim els mateixos objectius de respondre a les demandes i necessitats de la ciutadania. És el moment de ser valentes i caminar juntes per construir un país en comú”, sentencia el comunicat.

4 Comentaris

Publicitat
#4 Javier, girona, 21/03/2017 - 14:42

Colau y Domenech quieren llevar a Podemos catalunya al nacionalismo, de hecho ya son nacionalistas identitarios como la mayoria de partidos en Cat, pero quieren llevarlo al nacionalismo politico y separarlo de un proyecto comun para toda españa

#3 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 21/03/2017 - 09:55

Claro que hace falta una alternativa de izquierdas, pero una más social y menos nacionalista. Por desgracia no son ellos, qu solo conseguirán decepcionar a la izquierda y repartir los mismos votos nacionalistas entre más partidos.

#2 el talp venjador, Bcn, 21/03/2017 - 08:35

aquest parell tenen molt de perill. Ignorants, dogmàtics, radicals de pensament únic, sectaris i bocamolls

#1 Pepon, Bcn, 20/03/2017 - 22:45

Los de Podemos, los de la complutense, la cagaron al unirse a la pseudoizquierda nacionalcatalanista. Eso les ha restado mucho. Aquí y en el resto de España.