Publicitat
Política · 6 de Maig de 2016. 17:50h.

'Ultimàtum' de Demòcrates a CDC

No volen presentar-se amb una marca electoral on aparegui el nom de Convergència

'Ultimàtum' de Demòcrates a CDC

Toni Castellà a la roda de premsa

Demòcrates de Catalunya, el partit sobiranista escindit d'Unió, ha proposat a CDC presentar-se a les properes eleccions generals amb una marca on no aparegui el nom de 'Convergència' i amb un cap de llista independent no afiliat a cap partit. Si els convergents no ho accepten, la formació optarà per no presentar-se a les properes eleccions generals i “es concentrarà” a les properes eleccions catalanes.

En concret, la formació proposa com a nom 'Junts per Catalunya' que vol ser “una coalició electoral transversal” amb l'objectiu de  “fer un front comú català i complir el mandat democràtic del 27S, que no és un altre que la defensa d'un Estat català independent”. En les darreres setmanes, els convergents han assegurat que volen recuperar la seva antiga marca després de presentar-se sota les sigles de Junts pel Sí i Democràcia i Llibertat. El portaveu de Demòcrates, Toni Castellà, ha assegurat que la coalició no es limitaria a la seva formació i a Convergència: “fem una proposta el màxim transversal possible amb CDC, Reagrupament, MES, Solidaritat i Demòcrates”.

Castellà ha descartat que Junts per Catalunya sigui encapçalada per un convergent com en les eleccions de desembre on Francesc Homs va ser la cara visible de Democràcia i Llibertat -coalició on també participava DC-. “L'encapçalament de la llista ha de ser per un independent no afiliat a cap partit polític. No és una llista amb incidència partidista, perquè no són unes eleccions catalanes. La llista té la lògica de la defensa del procés de Catalunya. El número dos hauria de ser pel partit més gran", ha afegit.

Castellà ha assegurat que aquesta fórmula vol  "donar força a la idea de defensar el mandat del 27S proposem que el nom de la coalició sigui Junts per Catalunya. La coalició Junts per Catalunya té l'objectiu de defensar el procés cap a un Estat català independent". Demòcrates realitzarà aquesta setmana  una consulta electrònica a tots els membres de la formació per tal que es pronunciïn sobre aquesta proposta política.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#17 Maresmenc, Un dels 30 pobles, 12/05/2016 - 13:08

La proposta està feta expressament per què a CDC diguin que no, d'aquesta manera sembla que ells són els bons..NOOOOO jajaja l'únic que es veu és que són 4 gats sense cap recolzament i que l'únic que varen aconseguir va ser allargar una mica més la seva "visa" com a partit sortit d'Unió

#16 Jack, Bcn, 07/05/2016 - 13:24

Estos parracs medran y medran para meterse en el negoci del Pruses.

Quieren el sistema Convergencia-Pujol, los muy siverguenzas..... pero que no se note. Y encima lo exigen ...estos parracs que no son mas que transfugas pillastres.

#16.1 E, Llorca, Granollers, 08/05/2016 - 06:59

Acicalarse la barba y cortarse las melenas (meelans al viento están siguiendo el compás) en líneas generales vale su money, honey. Por nadie en particular. Cierto es, que es más caro el tratamiento alopécico, o quitarse vello con láser desde la cara, pasando por felpudos y acabando en los pies.

#15 angelito, barcelona, 07/05/2016 - 11:52

Estos refugiados se ponen a dar ultimátums y todo.

#14 jm, Las Vegas, 07/05/2016 - 10:28

Adivina adivinanza... cual de los 3 elementos de la foto acaba de salir de la pelu?

#13 Hay q ver q personajes nos han representado!, Mas d lo mismo - chanchullos , 07/05/2016 - 10:28

Cuando veo a Nuria d Gispert, personaje q le negó el pan y la sal a Unió ... Por cierto creo recordar q era su propio partido, o a Castella... Otro q tal baila...pienso aquello de libremente Dios de algunos compañeros d viaje...
En fin vamos camino del " Petit País d les maravelles"