Publicitat
Política · 21 de Juny de 2011. 18:28h.

Ultimàtum de Duran a Zapatero

"O reformes o eleccions"

Ultimàtum de Duran a Zapatero

Duran i Lleida i Zapatero, en una foto d'arxiu

El secretari general de Convergència i Unió (CiU), Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat al president del Govern estatal, José Luis Rodríguez Zapatero, que faci "reformes estructurals o convoqui eleccions", en un article al seu bloc titulat "O reformes o eleccions".

Després d'assegurar que "no puc dissoldre les Corts perquè només ho pot fer el president del govern, ni puc presentar una moció de censura perquè només el PP es troba en condicions de fer-ho en funció del nombre de diputats que exigeix", el líder democristià ha dit que "el que sí que vull deixar molt clar és que, o aquest govern és capaç de fer sense interrupció reformes estructurals a la nostra economia, o si no ho és, o no pot, o no vol, que plegui i, per tant, que convoqui eleccions".

Segons Duran i Lleida, "les reformes que necessita la nostra economia són moltes, però n’hi ha un parell d’urgentíssimes, que, a més a més, tindrien una gran incidència en el món de la feina, és a dir, de l’atur, dit d’una altra manera". El president d'Unió s'ha referit a "la reforma de la negociació col·lectiva" i a la "reforma del sector financer".

Sobre la primera, el diputat de la federació nacionalista ha afegit que "en el seu dia, el govern ens va presentar un projecte i ara ha aprovat un reial decret. Doncs bé, continua essent completament insuficient. La proposta de reforma no contempla la flexibilitat interna. Burocratitza, a més, la que vam aconseguir en la reforma laboral del 2010".

Pel que fa a la reforma del sistema financer, ha remarcat que "el govern es va equivocar, malgrat que jo hi vaig insistir, en no crear un banc dolent en el qual es posessin tots els actius tòxics, de tal manera que asseguressin la solvència i la liquiditat del sistema financer. Avui el crèdit no raja. No hi ha diners, especialment per a les petites i mitjanes empreses i tampoc als autònoms".

"Per tant, ho torno a dir, o fa com a mínim aquestes dues reformes i les fa ara, o el que ha de fer és convocar eleccions", ha afegit Duran i Lleida.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Karl57, Barcelona, 22/06/2011 - 13:02

Duran té raó. Sobretot sabent que l'FMI està preparant un nou atac a Espanya. Veure el "Figaro" d'avui.

#1 jajajaaaa, barcelona, 22/06/2011 - 06:42

Reformas ? si España distrito unico y este individuo desaparece del mapa.....que se haga las reformas él.......